Tips Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata

tips hilangkan lingkaran gelap bawah mata
Tips Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata || Ingat lagi dulu Lisa pernah komen di salah satu blog tutorial makeup , then lisa cakap lah bawah mata tu ada lebam hitam ala-ala mata panda tu . Lisa komen tapi dia delete, errrr.. kasar sangat ke ? Ayat sensitip kot bagi perempuan . Satu lagi kes yang banyak Lisa tengok, Hari bersejarah korang bertukar status cik kepada puan mesti 1001 persediaan dilakukan. Maka  bermula lah hari hari tanpa tidur yang cukup. Apa perasaan korang jika tiba-tiba kawan tegur 

“Eh, kenapa nampak muram je? Mata pun sembab lebam je. Tak happy ke nak kahwin?"

Siapa yang tak terkejut if ditanya begitu. Mata tak bermaya. Kusam. Lesu. Sedih kan?

Cara Hilangkan Lebam Bawah Mata 

Nah , kali ini Lisa akan share tips , petua atau cara untuk hilangkan lingkaran gelap , lebam bawah mata dengan mudah dan cepat.

1. Uncang Teh untuk penyejuk mata .

gambar google
Uncang teh yang dah guna tu jangan terus buang ye , sebab boleh gunakan sebagai penyejuk mata . Caranya : Letak uncang teh tersebut kebahagian mata (jangan lupa pejam mata ) , dan biarkan selama 30minit , kemudian bilas dengan air suam . 
Nota; Jangan gunakan uncang teh yang dah campur dengan gula atau susu tau . Nanti lekit dan digigit semut pulak . 

2. Amalkan minum air suam
Yang ini memang korang dah tahu kan , air suam ini memang bagus untuk kesihatan . Amalkan 8 gelas air suam setiap hari untuk hilangkan lingkaran hitam bawah mata .

3. Timun Tomato sebagai Eye Mask
Baik timun atau tomato ini bagus untuk segarkan mata dan hilangkan lebam bawah mata . Caranya : hiris halus timun / tomato dan kemudian letak dimata sampai 30 minit . Terpulang korang nak guna yang mana satu , biasanya Lisa guna timun .

4. Tidur secukupnya 

Yang ini tak perlu dibagitau lagi la kan , memang kalau kurang tidur mata kan jadi lesu , lebam bawah mata, berkedut , dan jadi lingkaran gelap ala-ala mata panda . Semua orang pasti pernah macam ini kan . Jadi sila tidur secukupnya , tak kurang tak berlebihan .



5. Biormist AMEENA KSK III

Memang banyak produk di pasaran , tapi Lisa pilih pakai jenama AMEENA.
AMEENA KSK III adalah produk gabungan formula Jepun dan Malaysia bertaraf antar bangsa . Kandungan bahan unik dan berkualiti juga semula jadi , bukan hanya perempuan sahaja tau.. lelaki pun boleh pakai. Dengan syarat korang berusia 18tahun keatas.


Biormist Ameena ni jenis aqua waterbase sebab tu sejuk dan cepat meresap. Jangan risau , Ameena KSK III ini takda kesan sampingan . Botol yang kecik dan comel mudahkan korang selit dalam beg untuk bawa kemana sahaja . 


Pam sekali saja dan ratakan kebawah mata untuk hilangkan lingkaran gelap bawah mata .

Fungsi Biormist Ameena : 

Garis halus bawah mata atau kedutan ialah tanda awal penuaan , macam mimpi ngeri bagi kaum wanita la . Alhamdulillah Lisa ni takde lagi eyebag dan kedutan bawah mata , bermakna masih dalam zone kanak-kanak remaja gituu.. hehehe.. kan kan kan..! satu lagi masalah, ' Mata sembap'  yang ni biasanya orang yang selalu makeup dan tak bersihkan dengan betul , tak percaya...pi tengok youtuber yang selalu makeup tu . Takpun sebab tak cukup tidur ,nampak lesu dan tak bermaya. Korang jangan risau kalau ada gejala macam diatas tu , garis halus , eyebag , mata sembap.. semua akan settle dengan Ameena. Fungsi Biormist  Ameena :

 -menghilangkan lebam bawah mata , lingkaran hitam bawah mata , garis-garis halus bawah mata , sel kulit mati bawah mata,
 -melancarkan peredaran darah bawah mata , 
-memberikan kulit bawah mata lebih sihat , juga.. memperbaiki sel bawah mata . 



Lisa jenis yang tak ada eyebag , tapi sometimes ada kalau penat atau mengantuk . Tengok la gambar diatas tu .. ni penat dan cuaca panas ketika perjalanan jauh kenduri kahwin kawan kesayangan sorang ni.  


Wajah putih gebu gebas tanpa sebarang eyebag and garisan halus . Tak percaya lagi? Meh tengok testimoni di SINI





Mana tempat untuk beli ? Korang boleh contact je puan Haida : 019-508 1433

Info AMEENA selengkapnya sila layari www.ameenacare.com 





{ 17 comments.. read them below or add one }

Eintan Nurfuzie Eintan Nurfuzie December 7, 2016 at 1:07 PM
Mmg best guna.. cpt meresap plk tuu
YB Shehan YB Shehan December 7, 2016 at 1:07 PM
Waduh2.. mak tertarik.. tidur cukup cuma nak lebam gak. Aahahaha
Mieza S Mieza S December 7, 2016 at 1:24 PM
Power la boleh hilangkan lingkaran bawah mata.
Mama Kembar 3 Mama Kembar 3 December 7, 2016 at 1:40 PM
Menarik ni, eyebag akak teruk sgt huhu
Dkna Abza Dkna Abza December 7, 2016 at 1:46 PM
kalau mak-mak ni memang wajib ada ayebag sebab tak cukup tidur jaga anak memalam..hihiii
Mrs FaRa Mrs FaRa December 7, 2016 at 1:46 PM
bgus skg dh ade serum mcm ni,,,
yaya_flanella yaya_flanella December 7, 2016 at 2:05 PM
Wow powernya. Yaya dah try banyak krim bawah mata semua tak jadi still ada eyebag juga. Mahal tak ni
Cik Itah Cik Itah December 7, 2016 at 3:45 PM
rasanya sy takda masalah ni hehhe
Nadia Johari Nadia Johari December 7, 2016 at 4:14 PM
tegang je mata bila guna.. akk nak hilangkan eyebag
Radhiah Izzati Radhiah Izzati December 7, 2016 at 4:39 PM
waa.. best nih.. hihi. bdw kita done follow.

p/s: new entry http://mummyjasmeen.blogspot.my/2016/12/thai-food-festival.html
yanie yusuf yanie yusuf December 7, 2016 at 4:57 PM
wah bagus gak ni.. mata yanie dah macam panda rasanya hhuhuh nak try gak..

yaneiyusuf.com
mas saari mas saari December 7, 2016 at 9:25 PM
menarik jugak, boleh cuba ni.. lingkaran gelap bwh mata ni dah mcm mata panda!
atiehilmi dot com atiehilmi dot com December 8, 2016 at 8:17 AM
haa.. nih dah brape hari dah ha kakak berjaga malam.. memang mintak beli nih 1 la nih.. hee~ nasib dah ade ye benda2 cenggini.. baru confident cantik..
Julia Johari Julia Johari December 8, 2016 at 8:45 AM
tertarik tengok btol dia kecik comey je...waaaa nampak berseri2 lisa!