5 Sebab Kenapa Perlu Hadir Ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) Disember Ini

Assalamulaikum , selamat malam ! Ramai yang berkahwin bulan ni kan ? , biasalah musim cuti sekolah memang masa yang sesuai untuk buat kenduri . Hmm.. pernah merisik juga la kalau nak kahwin kena tengok timing , kalau musim tak ramai orang kahwin.. boleh dapat harga lebih murah. Tertanya-tanya juga la macam mana nak cari wedding planner , pelamin , andaman , MUA , Baju pengantin , Katering .. semua tu . haih.. kena cari merata tempat. mesti penat kehulu kehilir .penat !  Ahaaks..  Lisa ada cadangan , apakata korang pergi je Malaysia Wedding Festival (MEFA) yang ke-15 , dan  akan berlangsung dari 23 -25 Disember ini . Lisa pun teruja nak pergi dah ni ..

Malaysia Wedding Festival (MEFA)  adalah anjuran Qistina Avenue Events Management Sdn Bhd yang merupakan antara penganjur festival perkahwinan terbesar di Malaysia. 

5 sebab kenapa perlu hadir ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) Disember ini 

1. Tiket Masuk PERCUMA .

Korang boleh masuk dalam Malaysia Wedding Festival ini secara percuma tau . Tak rugi kan kalau masuk untuk tengok-tengok dan merisik pakej perkahwinan nanti .



2. Persiapan Perkahwinan Pasti Lengkap hanya di MEFA
MEFA menawarkan lebih daripada 60 vendors perkahwinan dari seluruh Malaysia di dalam satu bumbung. Kalau korang datang sini , mesti tak perlu susah-susah nak kehulu kehilir berbagai negeri untuk pilih dan risik mana vendor untuk meraikan perkawinan nanti . Banyak juga tu , korang boleh pilih andaman , juru gambar , baju pengantin , kad kahwin , videographer , katering dan banyak lagi lah . Risik di Facebook, atau media sosial mesti tak puas kan . di MEFA korang boleh bercakap dan discuss terus dengan pemilik vendor itu . Jimat masa , tak penat , jimat duit , hehehe kehulu kehilir guna duit minyak.. kan ?



3. 100 BOOTH di MEFA 
Disini korang boleh try dan tengok sample untuk katering , pakej photography , aiskrim , makeup artis dan banyak lagi yang berkaitan dengan majlis hari bahagia nanti . Lagi best kan kalau kira rasai sendiri sebelum buat tempahan dengan mereka. Pilihlah mana yang ikut citarasa korang .. hehehe . Rasanya 3 hari tak cukup tu , kena datang awal lah nanti .. baru puas hati kan.. kan...


4. MURAH DAN JIMAT ! Malaysia Wedding Festival (MEFA) tawarkan promosi pakej perkahwinan.
Jika korang buat Tempahan awal pada Jumaat dan Sabtu Sahaja, korang akan  berpeluang menang hadiah iPhone 7, Pakej Bulan Madu ke Maldives dan Krabi . Heii.. mana tau hadiah honeymoon , Jimat poket untuk pakej perkahwinan .. dapat hadiah pulak tu , seronok wooo.. aim percutian ke Maldives pun dah cukup dah .. hhihihi  . Hadiah lain-lain diantaranya : 
💜1000 Goodies Percuma Pengunjung Terawal
💜100+ Booth
💜60+ Vendor
💜Free iPhone Latest Edition
💜Free Honeymoon to Maldives
💜Setiap tempahan dengan mana-mana vendor terkumpul sebanyak RM500, korang layak mendapat peluang CABUTAN BERTUAH bagi memenangi:- Pakej Bulan Madu- Set KecantikanT-Shirt MEFA Limited Edition- Coklat- Barangan Cenderahati

5.Aktiviti menarik akan diadakan di MEFA
Dalam MEFA Disember nanti , korang juga boleh saksikan aktivity menarik seperti : Perarakan pengantin,  pertunjukan Fesyen ,pertandingan melukis Inai  , pertandingan makeup  dan pereka Fesyen . 


LOKASI dan Tarikh Malaysia Wedding Festival (MEFA)

Event: 23-25 DISEMBER 2016
Masa: 10 pagi - 9 malam
Lokasi: Shah Alam Convention Centre



Jangan lepaskan peluang hanya 3 hari sahaja tau ! Untuk info selebihnya korang jangan lupa follow  
Website: www.mefa.my
Facebook: Malaysia Wedding Festival (MEFA)
Instagram: Mefa Pengantin
Pertanyaan: +6012 – 387 1775

SENARAI PENAJA :

Wedding.com.my (Rakan Media)| Majalah Pengantin (Majalah Rasmi) | Bercinta Selepas Nikah (Kerjasama) | Wedding Ministry Kuala Lumpur (Pentas Utama) | Ainuddin Hata (Fotografi Rasmi) | Foto Santai (Photobooth Rasmi) |Honey Vacation | Mega Bridal Creations | Botol Kacang Easy | Yann Rifft | Laman Kayangan | Sweet Pictures | EDM Events & Photography | De Gemilang Catering | KAY Gifts | Shahmie Catering & Event | Kashfi Zulkufli | KRULMATRIC Photography & Videography | Wens | Nana Bridal Boutique & Beauty | Coffee Corner Faizal Azzuri | Maldives4u | Istana Putih By Gee Cantik | Elenore Studio | Tepak Estate Venues & Events

 #malaysiaweddingfestival #MEFA2016 #pameranpengantin #MEFAdis2016








3 comments.. read them below or add one

mohd rafhan abd samat mohd rafhan abd samat December 21, 2016 at 1:23 PM
Boleh la saya ajak cik tunang jenjalan sini. Mana tau ada harga special utk pakej perkahwinan.

Jemput baca blog saya Penawar Asma Pada Bayi
broFami Samuni broFami Samuni December 22, 2016 at 2:17 PM
Orang yang dah kahwin bole pergi tak?