Cara tukar font terbaru whatsapp

Whatsapp dah update dengan font baru la. Sebelum ni dengan font BOLD dan Italic  ... hari ni pula font ' fixed width ' based on email la sebab Lisa cari dalam microsoft word tak jumpa la pulak font yang sebiji macam dalam gambar tu . Macam biasa la.. kalau ada sesuatu baru ni memang Lisa jadi jakun dan teruja sikit sebab lain dari orang lain. Dan pastinya orang akan tanya macam mane nak tukar font ? Cara buat font terbaru di whatsapp 

Cara tukar font terbaru whatsapp : 

Font whatsapp terbaru :  Fixed width
depan dan belakang tulisan tu .. kalian letak tanda [ ``` ]
contohnya :
 ``` kena jadi sepet dulu baru leh font lain ``` 
nanti font tulisan kalian akan bertukar seperti dalam gambar diatas . 

Dengar cerita whatsapp kini share maklumat pribadi pengguna ke facebook ? korang mesti tak nakmaklumat data korang disharekan ke pihak ketiga. baca entri ni untuk BATALKAN NEW WHATSAPP AGREEMENT SHARE MAKLUMAT KE FACEBOOK. 
Selamat mencoba ! 

{ 14 comments.. read them below or add one }

YieN YieN July 14, 2016 at 5:00 PM
Tak jadi pon.. Ke sbb font phone mmg dah lain? Hahaha~
Rozita Abdul Rahman Rozita Abdul Rahman July 14, 2016 at 5:11 PM
aduhai... lagi rumit bunyinya... haha..
anazarin dotcom anazarin dotcom July 14, 2016 at 6:41 PM
Owh baru tau...tu pelik tgk wasap lisa sepet tadi..hahahaha
Lisa Nurulain Lisa Nurulain July 14, 2016 at 7:13 PM
Hahah mcm old old dlu mesin taip dlu
Ila Shukri Ila Shukri July 15, 2016 at 7:06 AM
X boleh pun lisa yg ni ke '''