Cara tukar font terbaru whatsapp

Whatsapp dah update dengan font baru la. Sebelum ni dengan font BOLD dan Italic  ... hari ni pula font ' fixed width ' based on email la sebab Lisa cari dalam microsoft word tak jumpa la pulak font yang sebiji macam dalam gambar tu . Macam biasa la.. kalau ada sesuatu baru ni memang Lisa jadi jakun dan teruja sikit sebab lain dari orang lain. Dan pastinya orang akan tanya macam mane nak tukar font ? Cara buat font terbaru di whatsapp 

Cara tukar font terbaru whatsapp : 

Font whatsapp terbaru :  Fixed width
depan dan belakang tulisan tu .. kalian letak tanda [ ``` ]
contohnya :
 ``` kena jadi sepet dulu baru leh font lain ``` 
nanti font tulisan kalian akan bertukar seperti dalam gambar diatas . 

Dengar cerita whatsapp kini share maklumat pribadi pengguna ke facebook ? korang mesti tak nakmaklumat data korang disharekan ke pihak ketiga. baca entri ni untuk BATALKAN NEW WHATSAPP AGREEMENT SHARE MAKLUMAT KE FACEBOOK. 
Selamat mencoba ! 

14 ulasan


EmoticonEmoticon