Sebab Blogspot Menjadi Error 502

error 502
 Sebab Blogspot Menjadi Error 502 || Petang tadi kecoh dalam media sosial  tak boleh nak buka blog . Tentunya blogger blogspot je la yang alami dilema ini . Katanya Google tak bayar bill.. opss.. hahaa ... tu la jawapan lawak dari kawan Lisa. Sebenarnya google mengalami tehnical error ,, ada la tu crack dibagian server ke setting google tu sendiri ..jadinya error 502 . 

Sekejap ok sekejap tak ok .  Hmm.. rugi trafik macam ni ., Lisa dari pagi memang dah login dashboard blogger , tu Lisa tak perasan yang ada error 503 dan 502 . Lisa tahu pun lepas di group ada yang tanya blog tak boleh buka .

Bukan main risau mereka, ada yang ingat kena block oleh MAMPU , kena banned google dan lain-lain . Lisa pula asyik dismis je time nak preview dan publish entri . Mood menulis entri sedang baik , tapi google pula bergurau manja . hahahaha...

Step by step juga la tadi , sampai 100 % dah boleh buka smula blog , buleh buka semula dashboard , boleh search dalam blog , dan yang terakhir boleh komen dalam entri blog tu . Baru beberapa jam dah menggeliat panik , macam mana kalau sehari ? oh no.. tak boleh dibayangkan .. sebab sekarang semuanya dihujung jari . Berita atau info semua orang rujuk di internet je . .. kalau internet pun error.. alamatnya kena buka newspaper la .. itupun kalau rajin beli.





error 503 


Hari ini Facebook pun ada gangguan , loading tak kesudah ... patutlah reach dalam facebook sikit je. Hehehe.. apa-apapun semuanya dah ok dan kembali seperti semula . Yang tak ok lagi tu boleh check setting internet ya ,,, 

3 ulasan

Tu la kecoh juga tu.. Tapi saya tak alami sbb mmg tak layan handphone dan blog waktu petang...

Hahha semalam semua pakat gelabah sbb takle bukak blog..

Google blogspot dah semakin penat...makin ramai blogger kot hahaha...mujur sementara je semalam tu pun akak dah panik...ingat dah karam dah blog akak...nangisss oooo


EmoticonEmoticon