Cubaan Hack Instagram ?



Throwback beberapa minggu lepas,, ada beberapa artis yang akaun Instagram milik diorang dah kena hack kemudian ditukar nama. Bukan calang-calang follower , berbillion-billion kaauu...  artis tu seperti Wawa Zainal , Jihan Muse .. dan beberapa artis lainnya. Dengar cerita , kengkonon dapat message tuk verify email . Tapi last-last kena hack . hmm... Dan kemarin Lisa dapat juga message verify untuk secure akaun instagram. Terus terbeliak mata... kena time tengah malam pula tu ..  tak kan instagram suam kuku pun nak kena hack ? laju -laju Lisa tanya kawan .. kot diorag ada dapat benda yang sama . 


Oh.. ternyata memang diorang ada yang dapat dan ada yang tak dapat . Message ni muncul di akaun instagram , jadinya betul-betul la dari pihak instagram . Bukan spam dan bukan cubaan hack . Nasib baik .. Fuhh.. ! Lisa tekan verify dan kemudian buat pengesahan dalam link yang dihantar melalui email. 






Taaa daaa... dah siap verify . Walapun tak cecah 100K ,, namun sayang la juga kalau tiba-tiba hilang akaun tu . Disitu tempat mencari rezeki . Hehehe .. untuk kalian yang belum buat pengesahan tu ., verify cepat.. jangan dah kena hack nanti baru tahu erti penyesalan . 

{ 7 comments.. read them below or add one }

Diana Rashid Diana Rashid May 23, 2016 at 4:41 PM
Akak tak dapat pun..minggu ni entah berapa kali akak tukar pasword laman sosial..risau....sebab ada yang email pun dia boleh hack tu..sekarang dapat email baca terus delete je..tak mau simpan2..bahaya..lagi2 email pengesahan tukar pasword..Dah la akak ni bab2 IT ni kelaut..hehhe.kalau kena hack mampu nangis je la..
Emy Effendi Emy Effendi May 23, 2016 at 4:57 PM
serius itu hack? hehehe
sebab dah kena.. dua bulan lebih, bior je. kehkeh
follower pun 2k je :D

Nooraini Ali. Nooraini Ali. May 24, 2016 at 1:47 AM
tak per la, ini utk keselamatan jer.
Dkna Abza Dkna Abza May 24, 2016 at 7:55 AM
takutnyaaaaa.. walaupun ig tak sampai pon 10k. kalau kena hack, memang menangis la ..huhuu