CASIO EXILIM EX-TR70 Selfie Camera



Selfie dengan Camera CASIO EXILIM EX-TR70 || Kebanyakan semua Handphone sekarang dah ada kamera depan untuk mudahkan selfie . Tapi.. tak semua kamera depan pada HP ni nampak clear atau nampak cantik . Alaa gunalah apps beauty plus ,,camera 360 atau etc.. tapi gambar yang dihasilkan pun tak cantik..sebab akan pecah atau keluar petak-petak . Sebelum ni lisa dah cuba kamera Casio TR-35 , gambar cantik woo.. lagi satu sebab ringan dan gambar tu wide . Casio kini keluarkan model terbaru  iaitu EXILIM EX-TR70 . Agak-agak apa yang menarik dikamera ini ? 


Casio EXILIM EX-TR70 keluar dengan 3 warna , putih , pink dan Gold. Dibuat di Japan dengan design yang cantik shape wedge dari lens kearah screen dan pastinya Elegant .Body yang lebih slim dan ringan , mudah digengam,, apalagi dengan tangan Lisa yang bersaiz comel je ni haaa... Ok .. kelebihan Casio EX-TR70 , lebih kepada untuk selfie . Sebab dengan kamera ini kalian boleh pilih 6 mode makeup antaranya : Elegant , Foggy , Fairy ,Nostalgic ,Vivid ,Square . So... kalau kalian berselfie dengan kamera ni ..kalian boleh pilih , nak nampak kulit licin , gebus, cerah .. terutama ditempat yang kurang cahaya . 



Dilengkapi dengan stand dibagian tepi , memudahkan kalian untuk bergambar tanpa perlu memegang kamera ni . Letak je selftimer and kemudian sandarkan pada kerangka dibagaian tepi tu . Mudah .. takda orang tolong snapkan gambar pun takpa . Screen ni kalian boleh tukar-tukar .. baik didepan atau di belakang . Kamera yang sama dalam Casio Ex-TR70 . 

Spesifikasi Casio Exilim EX-TR70 

21mm Wide-Angel Lens memudahkan kalian untuk bergambar beramai-ramai dengan kawan. 

* Single Focus Lens 11.1MegaPixels 
* 220 Jam , Battery life 
* Full HD Movie 
*Wifi*5 , memudahkan kalian untuk transfer gambar ke smartphone dan upload media sosial .
 *Shooting Interval 0.24s 

*Makeup function
*EXILIM Engine HS Ver.3 
*Wi-Fi*5 
*High sensitivity 1/1.7-inch CMOS sensor 
*Bluetooth® low energy technology (Bluetooth®*4 Smart) 
* high brightness LED 


TR70 Menggabungkan EXILIM Engine HS Ver.3 dengan sensitiviti yang tinggi 1 / 1.7-inci CMOS sensor dan lensa yang baru dibangunkan dengan outstanding optic qualities  . Juga dilengkapi dengan kecerahan tinggi LED untuk tangkap gambar yang lebih cantik dalam keadaan belakang gelap atau terang , macam Lisa cakap tadi ... walaupun tempat tu kurang cahaya .. gambar yang dihasilakan Casio EX-TR70 tetap cantik . 

Harga Casio Exilim EX-TR70 .

Harga untuk kamera Casio EXILIM EX-TR70 ini ialah RM 4,650.00 . Warranty 1tahun . 







Cantik bukan ?Kalian boleh kumpul duit dari sekarang untuk beli kamera casio yang cantik dan elegant ini . 

{ 13 comments.. read them below or add one }

Hanim Hashim Hanim Hashim May 30, 2016 at 5:28 PM
tudiaaaa harga dia hehe ...tapi kalau berbaloi dengan kualiti dan ketahanannya tak salah nak memiliki sebuah kan :)
JAMIL HASHIM JAMIL HASHIM May 30, 2016 at 5:43 PM
singgah

http://jmbelog.blogspot.com/
Nooraini Ali. Nooraini Ali. May 30, 2016 at 5:44 PM
mak aiii..harga bokeh tahan.beli emas ke beli ini? tanya hati tanya poket..
Izzati Suhaide Izzati Suhaide May 30, 2016 at 6:02 PM
wahh..ade warna pink..cantiknyaaa..dapat ni memang selfi sokmo laa..hihi
YB Shehan YB Shehan May 30, 2016 at 6:37 PM
Pergh. Pitam harganya. Haha
Ahmad Hasif Ahmad Hasif May 30, 2016 at 7:13 PM
hohoh.. RM4k.. hurmm... mcm beli dslr dah rasanya.. design yang cantik..


Blogwalkini sini, jom baca artikle ini

Apa Khasiat Sayur Celery? article...
Dkna Abza Dkna Abza May 30, 2016 at 7:25 PM
Comelnya color pink tu. Orang pompuan confirn pilih pink.. Hehehee
Nadia Johari Nadia Johari May 31, 2016 at 2:26 AM
Comelnya handphone dia..siap ada penyandang tu..senang la nak selfie tanpa suruh org
YieN YieN May 31, 2016 at 2:31 PM
Wahhh, bestnya.. Tp bila tengok harga tu, ermmm, takpelah :P
Azlan Strider Azlan Strider May 31, 2016 at 4:30 PM
tengok spek dia gempak jugak tapi bila tgk harga baru tau kenapa...hahaha

Regards,
-Strider-