REVIEW : BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE , TAK BEST !!

BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE || Setelah 2tahun tunggu .,akhirnya Batman vs Superman ditayangkan bermula 25 Mac 2016. Dah seminggu movie Batman Vs Superman tayang di Pawagam . Bagus ke movie tu ?  Berapa rate lepas review movie tu ? Movie bagus dah  tapi Lisa bagi rate 7 dari 10 bintang .

Batman (Henry Cavill )  berlawan dengan Superman (Ben Affleck) hanya nak tunjukkan mana satu hero yang sebenar , setelah di kambing hitamkan oleh Lex Luthor ( Jesse Eisenberg ) . Sebab Luthor anggap dialah Dewa dalam dunia ini .Superman baik , just Batman  je nampak sedikit jahat dalam watak movie ni . Jahat sebab salah paham je .   Demi selamatkan Martha , mak Superman .. , Superman harus melawan Batman dan bawa kepala batman bagi kat Luthor. Muncul pula wonder woman.. best.. tapi superman MATI !



Review movie Batman V Superman : Dawn Of Justive dari Lisa :

*Movie Batman vs Superman  ni best jalan cerita di part akhir . Banyak borak sampai Lisa hampir tertidur part tengah jalan cerita.
*Ada adegan 18-SX , tak sesuai untuk budak-budak. Walhal Hero dalam ni semua kesukaan budak-budak , mesti budak nak tengok juga . Errmmm .. perlu cut adegan berromance di dalam Tab mandi . *Part Ending , best.. gaduh , berlawan .. baru tak bosan . walaupun akhirnya nangis sebab tengok superman mati.
..
Eh mati ke ? Lisa rasa tak mati,, dan akan hidup semula .sebab keranda superman pun kosong je . kena tengok  movie selanjutnya ni . Movie ni tak habis lagi , sebab hero yang sebenar tak muncul lagi..

Kenapa Lisa cakap tak best ? Tak best sebab ada ganguan dalam panggung wayang , orang yang duduk kerusi depan Lisa , kepala dia asik gerak-gerak je .. bercinta dengan GF , yang paling buat lisa tak selesa.. Rambut pacak ke atas ! HUH




Actor : Henry Cavill , Ben Affleck Jesse Eisenberg, Gal Gadot, Amy Adams, Jeremy Irons, Holly Hunter
DIRECTOR  :Zack Snyder
GENRE : Action, adventure, fantasy
SYNOPSIS : Batman tracks down Superman, believing that his power must be checked ... but as the two superheroes confront each other, a new, greater danger emerges
RELEASE DATE 25-03-2016
DURATION 151 mins
RATING 12A
COUNTRY : USA








Tak sabar pula tunggu movie yang lain,

Batman v Superman: Dawn of Justice, directed by Zack Snyder (2016) 

Suicide Squad, directed by David Ayer (2016) 

Wonder Woman, starring Gal Gadot (2017) 

Justice League Part One, directed by Zack Snyder and starring Ben Affleck, Henry Cavill and Amy Adams (2017) 

The Flash, starring Ezra Miller (2018) 

Aquaman, starring Jason Momoa (2018) 

Shazam (2019) 

Justice League Part Two, directed by Zack Snyder (2019) 

Cyborg, starring Ray Fisher (2020) 

Green Lantern (2020) 

4 ulasan

citer kartun la, memang tak syok pun tengok :)

terkejut je bila sis kata takbest . lol . serious esok nk bawak adik tengok sekali tibatiba bila sis kata ada adegan tu macam berbelah bagi pulak . lol

http://quebecity.blogspot.com :))

huhu.. tak tengok pun lagi. hehe


EmoticonEmoticon