Internal Bleeding dan Xray Pinggang

Xray pinggang Lisa 

Internal Bleeding dan Xray Pinggang || Alhamdulillah , Lisa dah mula beransur pulih. Kejadian bermula dari terlanggar kereta , pinggang tak boleh sujud dan ruku' , Internal Bleeding , X-ray dan sekarang dah mulai sihat. Walaupun belum sihat sepenuhnya , hehehe . Ni entri part kedua dari entri Lepas langgar , lari pulak !!  sila baca ye.. 


Lepas 3 hari tu baru la Lisa rasa tak sedap badan . Pinggang sakit . Dan seminggu lepas kejadian tu , Lisa mula alami pendarahan dari dalam . Bukan period.. darah yang keluar tu  cair dan tak stop . Sebab darah period tu ada ketulan, yang ni macam air paip.. banyak , warna pun tak sama . Time tu lah baru nak risau terhegeh-hegeh nak pergi check . Kalau tak darah tu memang Lisa biarkan jela, sebab Lisa ingat just sakit urat je kot .



Tangan pasang tiub masuk air 

Kena tahan wad sebab nak masuk air dalam tubuh Lisa yang kurus slim ni  . Mana ada selera kalau pinggang sakit and fikir tiba-tiba jadi pendarahan. Nangis woo Lisa time tu , ya la.. pinggang kan kena jaga ,lebih-lebih perempuan . macam-macam dalam fikiran . Lahai sakitnya macam orang mengandung dah nak bersalin . Akhirnya 24/04/2016 Lisa jalani X-ray pinggang. Debar-debar juga la time ni sebab 2 kali jalani X-ray . 


Alhamdulillah , semua tangan yang handle perempuan . Dari staff , nurse , dan doctor .

Result doctor , tulang Lisa masih dalam keadaan elok , tak ada yang retak atau patah tulang . Internal Bleeding yang jadi pun sebab daging dalam tu koyak . Lepas tu doc perempuan tu check Lisa . Masuk dalam bilik doc tu dan baring mengiring . Dipegangnya pinggang Lisa , dia tengok mana bagian yang sakit . Lepas tu dia tarik kaki  kanan Lisa kebelakang , sakit woo . Dia tekan bagian sakit tu . Tarik kaki yang kiri tak sakit .. sebab yang terlanggar tu pinggang bagian kanan.

Doc bagitahu , tak boleh angkat berat-berat dulu untuk sementara ini. Dia bagi 4jenis ubat yang berbeza , salah satunya ada ubat tahan sakit . Nurse cakap ubat tahan sakit tu kalau dah rasa tak sakit tak perlu makan lagi . Kenapa erk ? Mungkin elak dari ketergantungan kot . 


Hari ini, pendarahan Lisa dah tak banyak macam hari sebelum ni. Just kalau angkat barang berat memang terus mengalir la. 
Hope cepat baik.. pinggang ni sakit gila dah tak tahan . 

Terimakasih untuk semua staff , nurse dan doctor yang terlibat. Mesra dan senyum selalu. Hehehehe.. 
Untuk korang kalau kena langgar kereta ka atau jatuh, terus je pergi check semua.Jangan tunggu jadi macam Lisa. 


3 ulasan

Aduhai.. camtu ye kesannya...
semoga sembuh dan xde kesan sampingan lain

ish..bahayanya siap bdarah2 bagai tu..so xde solution lah ye..just mkn ubat tahan skt jelh?


EmoticonEmoticon