Celcom First Platinum RM150, 18GB UNLIMITED



 Celcom First Platinum RM150, 18GB UNLIMITED || Sebelum ni celcom keluarkan plan First Gold RM80 internet 10GB , unlimited call dan sms untuk kesemua rangkaian. Hari ini celcom melancarkan plan baru ,FIRST™ Platinum . Komitment bulanan RM150 , kalian akan dapat benefit yang memang berbaloi dari pelan telco lain.


FIRST™ Platinum dengan kuota internet yang lebih banyak 18GB , panggilan dan sms percuma kesemua rangkaian. Pastinya bukan itu sahaja, lebih banyak lagi kelebihan yang plan ini tawarkan Celcom First Platinum  seperti:
* FREE WIFI Celcom 9GB 
* Free Younder music , Zipit Chat , dan IFlix
*Carry forward balance data internet ke bulan hadapan 
*Pelanggan Celcom First Platinum juga akan boleh mendapat akses kepada Malaysia Airlines Golden Lounge Passes secara percuma.
*Free Data tambahan sebanyak 3GB
*Data roaming seharga rm38.00 untuk sehari 
*Wonderoam data internet seminggu RM138.00 sahaja dan nikmati panggilan dan sms tanpa had dari luar negara .
*TIADA KONTRAK










Kredit limit untuk celcom first Platinum sebanyak 1,000.00 dan tempoh perpanjangan untuk bill sampai 45 hari. First Platinum menggantikan package VIP sebelum ini iaitu , First ELITE .










WONDEROAM RM138 

Untuk kalian yang suka berjalan ke luar negara tapi masih ingin pakai no. sekarang , package ini memang berbaloi. Kadang tak semua orang nak tukar-tukar number atas urusan kerja . Wonderoam RM138 menawarkan data sebanyak 3GB untuk satu minggu , panggilan dan SMS percuma tiada had . Valid untuk 10 negara dalam senarai je ya ..





Pilihan di tangan anda , dari First Blue , First GOLD , atau First Platinum . Kunjungi cawangan celcom terdekat atau untuk online pendaftaran .. rujuk di Kedai Sim Murah 


NOTE :
*Prices displayed do not include 6% GST as 6% GST will be charged in bill.

*Unlimited Calls & SMS to all networks apply to domestic usage. This excludes video calls, calls to toll-free numbers or numbers with special charges e.g. 1-300/1-800/600, 121, TM100, 1MOCC, IDD calls to Singapore & IDD/border calls to Brunei.



16 ulasan

wowwoo.. lagi advance, bg Pcl 10gb pun dah cukup buat masa ni, terbaik servis dari Celcom.

rs mcm masih berbaloi gold tu.. sbb cik en pakai celcom gold

banyak dah peningkatan Celcom sekarang. Hope line pun ok di semua tempat.

Adoi.. Macam menarik je ni.. Dah lama setia dengan MAxis ni..

Menjadi-2 tawaran celcom kali ni, mungkin sebab telco masing² bersaing nk daptkan tempat pertama di hati masyarakat, bagus lah ushe dorang mcm ni, kite pon boley tumpang senang :) platinum ni memang yang paling bagus antra semua plan terco sekarang ni.

yang ni punya plan rare.. tabik spring kat celcom :) plan lain nk bait skit je terus keluar plan lagi bagus!! huhuu,, go celcom go celcom :P

sibuk pasal bende baru, tak semesti bende baru ni best tau, ingat tuh.. mesti ade kelamahan punya , nnti cipta lagi yang lagi baik dari ni.. dah biase dgn marketing ni :)

first platinium ade iflix :D, whoaaa setahun pulak tuh percuma, layan abes lah :).. weekend punya data pon dah update ke 2.25GB , lagi bertambah lah jawabnya social aku nnti klau aku join.. hahahaa!!

Semua bende ade kelamahannya chin-chin.. takde bende yang sempurna tau kat dunia ni, platinum pon tak sempurna tp dia lebih baik dari telco lain punya plan.. harga pon berpatutan dgn plan yang di keluarkan..

kelemahan yang ade kat telco lain , semuanya first platinum dah tandingi.. takan kite nk pilih plan lain sedangkan kite dah tahu kehebtan plan platinum mampu tandingi telco lain, first platinum ni ade iflix , sape tahu iflix ni mcm mne? setahun plak tuh percuma :P heeehhe

wah pelan lebih bagus dari plan lain yang aku servey lah!! uishhh, sape dah join plan ni, share lah skit kepuasan memakai first platinum ni, ermmmm...

Plan ni data bnyak, banefit pon bnyak, gila la celcom punya tawaran.. iflix dgn yonder tuh best gila!! tambahan pulak ade zipit chat lagi, kaw2 celcom upgrade data dia kali ni, hehehee

data roaming pon leh taan sehari RM 38.00 je.. agak2 dah tak lepas men game, boley langgan :P tapi tak mungkin tak ckup data en, dah 18 GB kasi, sama mcm first gold jugak plan ni, tak de kontrak, klau dia ade upgrade plan lagi bagus takde lah terikat sngat kan..

walauwehh!!! best gila plan baru celcom platinum.. plan lain xdpt lwn plan ni kan? aku rase ni plan paling rare antara plan lain!! wuhooo...

bnyak user plan lain dah pergi celcom plan, sbb tuh celcom tambahkan promosi lagi.. coverage celcom pon ok kan mungkin sbb tuh ramai pilih celcom aku rase, sebelom 31 mei aku nk langgan plan ni :)

bagi aku harga platinum ni berpatutan, so klau ade org nk complain pasal harga itu aku tatahu la kan.. aku pakai celcom dah setahun, dia punya speed senang nk dpat 4G paling cikai pon 3G yang penah aku dapat kat kwsn rumah aku :) klau aku pkai plan ni, memang tak keluar rumah aku nnti :P ahahaha..


EmoticonEmoticon