Harga iPhone SE

Harga iPhone SE || Tahun lepas dah keluar Iphone model iPhone 6  , iPhone 6 plus , iPhone 6S , iPhone 6S Plus , lepas tu ada dengar and trial iPhone 7 bakal keluar kan ? tup-tup harini dah keluar jenama iPhone yang tak pernah dengar pun sebelum ini. iPhone SE , perpaduan antara iPhone 5s dan iPhone 6s . 

Harga dan Detail Kelebihan iPhone SE : 


iPhone SE ada 4 colour colour baru rose gold ..starting dengan harga $399 RM 1600 for 16GB dan $499 rm2049 for 64GB 

Detail kelebihan iPhone SE : 

*Bahagian tepi yang berkilat digantikan dengan kaca melengkung seperti iPhone 6 dan 6s
*8 megapixel kamera belakang dan 1.2 megapixel sistem camera depan dari iPhone 6
*Memiliki panorama  jauh lebih besar dan autofocus untuk rakaman
 video A8 dan M8 cip dari iPhone 6
*Didapati dalam warna Silver, Space gray, Gold dan Rose gold sama seperti iPhone 6



Tarikh penjualan atau Release Date iPhone SE pada 31 March 2016 , sedangkan untuk Preorder bermula hari ini 21 Mac 2016. 








OK la ni kan , screen comel tak besar. Mesti kalian peminat iPhone lebih suka screen kecil sebab ringan dan senang genggam di tangan .  Teringin pula nak ada iphone SE , kalian nak juga ? cepat simpan duit sebelum phone ni sampai ke Malaysia . Hehe


A first look at the new iPhone SE and smaller iPad Pro!
Posted by Mashable on Monday, 21 March 2016

{ 11 comments.. read them below or add one }

Nooraini Ali. Nooraini Ali. March 22, 2016 at 3:26 PM
Bestnya lisa.siapalah nak.hadiah kan kt kita yer.
ubai ismail ubai ismail March 22, 2016 at 6:33 PM
cantik lak design ni..selalu iphone design tak lawa.. hahaha
shazillahsani.com shazillahsani.com March 23, 2016 at 7:32 AM
wahhh...harga lebih murah dr iphone 5s original..huhuhu
✿ Ina Ainaa ✿ ✿ Ina Ainaa ✿ March 23, 2016 at 7:37 AM
Cantik pula tengok yang warna pink tu.. Harga tak adalah mahal sangat. Boleh beli ni
PCL PCL March 25, 2016 at 1:18 AM
Cantik. Cantik teriingin gak nk memilikinya.
Eintan Nurfuzie Eintan Nurfuzie March 25, 2016 at 11:09 AM
pergh.. idaman ini tpi masih setia dengan oppo.. mybe tggu kalau de bajet lebih nanti, msti grab
akubiomed akubiomed March 27, 2016 at 9:15 PM
Mula-mula dahulu berangan nak iPhone berjenama tetapi sekarang ini beralih kepada telefon dari tanah besar China sahaja seperti Xiaomi antara yang digunakan sekarang ini.

Kalau sebelum ini pernah guna jenama Ericsson, Sony Ericsson, Motorola, Nokia, O2 dan Apple. Kebanyakkan model yang digunakan sudah outdated. :)
Saidila Abdul Rahman Saidila Abdul Rahman March 28, 2016 at 2:43 PM
usha gak nihhh tapi kalau ok nanti ngan harganya memang nak sambar sebiji...buat seken phone gitu.......
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz March 29, 2016 at 10:21 PM
Nak jugak rasa pkai iPhone...Lisak bak sini satu hahhaa
Julia Johari Julia Johari March 30, 2016 at 9:57 AM
Telan ailio tgk version ni...lawa sunggguhhhhhhhh