Sakit Ibu Jari Tangan , AHTRISTIS kah aku ?

Sebenarnya jari Lisa dah sakit dari ujung tahun lepas. Dekat 3 bulan juga menahan sakit. Dah tak larat nak tahan... akhirnya pergi check ke klinik (walaupon sebelah tempat kerja je sebenarnya klinik tu) . Lisa google ibu jari tak boleh bengkok , nahh... banyak artikle yang bagitahu..salah satunya AHTRISTIS  nanti kena simen,takpon operate... tulah sebab Lisa lambat pergi klinik. Sebab takut operate..cacat nanti. Memang tak tahu apa punca dari sakit ni.. tiba-tiba satu hari tu ...Lisa nak angkat buku.. tapi terasa ngilu dan sakit pula bagian ibujari kanan tu. Ok Lisa biarkan je ,mungkin terseliuh tak perasan . Hari berganti minggu bertukar bulan ,arghhh semakin sakit pula ibu jari ni. Sakit teruk sangat sampai nak makan terpaksa guna copstik. Boleh bayangkan gigih lisa kupas udang guna copstik.

Sakit Ibu Jari Tangan , AHTRISTIS kah aku ? 

Kamis malam tu memang time tidur tak boleh nak lena. Sebab 2 kali tangan ni terhentam tangan kiri .. maklumlah tidur lasak  hehehe.. memang sakit giler woo... sampai menangis Lisa. Esoknya memang tak tunggu lama dah,terus pergi check di klinik sebelah.

Masuk bilik doktor tu, dia tanya la ..sakit apa. Lisa bagitau tangan tu tak boleh nak bengkok dan sakit kalau terlanggar sesuatu. Dia pegang tangan tu.. pusing pusing belek -belek... pastu dia tnya bagian mana sakit,lisa tnjuk kat bagian pangkal tulang ibujari tu. Dia tekan...,mau tak menjerit Lisa.. sampai nurse pun terkejut. HAHAHA... terus dokter bagitau, " saya akan inject tangan awak " . (kawan Lisa cakap injek tuk tahan sakit , tak tau leh bertahan berapa lama lepas ni )  Perghhh terketar-ketar terus ... bukan takut.. tapi ngilu woo. Doktor dan nurse siapkan peralatan yang patut , time tu..Lisa sempat lagi main phone guna tangan kiri. Siap borak dalam group whtsapp dan selfie tangan atas meja.. haha. Mentang-mentang kenal dengan doktor tu, lupa lak datang situ sebagai pesakit. Hihi nasib tak kena marah.. sebenarnya tulah cara Lisa tuk hilangkan nebes time nak kena injek.

Dannn.... nurse pun spray bius kot,sebab tangan tak rasa pape dah..rasa sejuk sejuk... kemudian rasa jarum tu dah mula masuk ke tangan. Pejam mata tutup tangan kiri sampai siap semua. Dah settle..cepat-cepat diorang balut tangan tu sebab taknak darah keluar banyak nanti. 2,3 nurse juga yang tolong doktor tu... mungkin takut Lisa memberontak kot. ..heheh tapi Lisa kan good girl..takdenye memberontak. Lepas semua dah siap... nurse balut tangan dan Lisa tanya doktor bila boleh sembuh ? (amboii tak sabar noo.. ) doktor bagitahu 3 hari dah ok dah . Lisa jawap balik.." kalau lepas 3hari tak sembuh juga macam mana doc ? ,, jawapan sempoi yang lisa terima... " awak datang sini,, nanti saya pegang tangan awak.. kita jalan-jalan... pasti sembuh.. " ahahah pandai pula doktor tu buat lawak .

Dalam 10 minit je dah siap semua .. tunggu ambil ubat . Nasib baik tak bagi ubat banyak-banyak ,, sebab kalau bagi ubat banyak.. Memang letak bawah katil la jawapnya.. Hihihi degil sikit bab makan ubat. Tapi demi ibujari tangan yang kusayang ni .. nak tak nak memang akan Lisa habiskan lah .

Doakan Lisa cepat sembuh.. sebab kalau tak ok juga , next check up memang X-RAY la jawapnya ,.. seramm aihh...

4 ulasan

sakit lagi ka k.lisa ? lela hari tu kena macam k.lisa jugak. lepas tu doktor bg ubat angin. mungkin masuk angin n urat. lepas tu hilang then ada lagi sakit2 . kalau sakit lela suh atuk urut kan ja. pastu okay. lela tnye doktor, ni arthritis ka ap ? dye cakap x. urat jaaa.


EmoticonEmoticon