Thursday, February 4, 2016

Jus ANNONA Penawar Kanser Semulajadi

Jus ANNONA Penawar Kanser Semulajadi  || Ingat lagi tak entri Lisa sebelum ini yang cerita tentang migrain Lisa dah berkurangan lepas minum jus Annona  ? Nah baca semula di Hilang Migrain Selepas Minum Jus Annona . Dari hari tu, Lisa dah amalkan minum sehari 1-2 kali sebelum sarapan. Durian belanda memang bagus untuk kanser , tapi nak beli dan cari buah durian belanda tu bukan main susah . Apalagi duduk kawasan bandar ni  , pasaraya memang konfirm tak ada lah. Lisa dah cari lebih dari 5 Pasaraya ,, pulang dengan tangan kosong je la jawapnya . Walaupun Lisa takda keturunan atau family yang sakit kanser , tapi kesihatan memang Lisa jaga betul-betul , kanser bukan keturunan je .. tapi semua orang boleh je terserang dengan kanser . Terutama wanita , kanser darah , kanser rahim , kanser tulang , kanser payudara. Selama ni dengar orang terserang kanser , minta dijauhkan la dari sakit macam tu .Bukan murah biaya untuk rawatan kanser . beratus ribu juga .. itupun belum tentu 100 % sembuh. Dalam tubuh manusia memang ada berjuta sel kanser yang boleh membiak , jadi kalau dah terkena tu memang susah nak detect .. tahu-tahu nanti dah stage 2 ,3 atau bahkan 4 . Teringat pulak dengan Almarhum Yang Amat Mulia Tunku Laksamana Johor , Tunku Abdul Jalil Iskandar  Sultan Ibrahim  Ismail yang mangkat disebabkan tahan sakit  , lepas tu dapat tahu yang penyakit tu dah sampai stage 4. 


JUS ANNONA Penawar Kanser Semula Jadi 

 Ternyata selain untuk hilangkan migrain dan sakit sendi,  Jus anona pati durian belanda ni juga boleh jadi penawar semula jadi untuk kanser. Serius ? lah betul .. buat apa nak tipu. Sebab ada kawan Lisa bagitau pesakit dia yang terkena kanser otak stage 4 dan pernah operate 3 kali , last-last try jus Annona ni . Orang cakap kalau kanser stage 4 , peluang hidup tinggal berapa bulan saja bukan ? alhamdulillah adik yang sakit kanser tu masih boleh survive sampai sekarang . Pastinya juga disertai doa dan tawakal . Tak sangka kan kalau buah durian belanda tu banyak khasiat dan boleh jadi penawar kanser . Buah durian belanda ini taklah 100% berkesan dalam menyembuhkan kanser. Tapi, ia makanan tambahan kepada pesakit kanser, supaya kualiti kesihatan dan kecergasan pesakit kanser dapat ditingkatkan. Teringat pula dengan sedara yang baru-baru ini kena kanser darah stage 2 , dan sekarang masih dirawat di Hospital Mahkota , Melaka . Nanti nak suruh dia try minum jus Annona la . 


  " Dari kajian saya, ekstrak buah durian belanda dapat menghalang perkembangan sel-sel kanser, tanpa merosakkan sel-sel normal badan. " 

Dr Roslida Abdul Hamid
Pakar Penyelidik dan  Pensyarah, dari Fakulti Perubatan dan Sains Perubatan, UPM

sedikit info untuk kalian, 4 bahan utama dalam buah durian belanda yang membantu meringankan derita pesakit kanser :

1) Acetogenin
Kajian mendapati bahawa buah durian belanda mengandungi acetogenin yang tinggi.
Acetogenin berfungsi sebagai agen yang melemahkan pertumbuhan sel kanser.
Ia mampu membunuh sel-sel kanser tanpa merosakkan sel-sel normal.

2) Vitamin C
Buah durian belanda juga kaya dengan vitamin C. Vitamin C bertindak sebagai antioksidan untuk mengelakkan kerosakan genetik.

3) Magnesium dan Potassium
Magnesium dan potassium bertindak sebagai agen anti-radang, yang membantu mengurangkan bengkak pada bahagian yang dihidapi kanser.

4) Tryptophan, Methionine dan Lysine
Ini adalah tiga ‘high essential amino acid’ atau tiga asid amino yang sangat-sangat diperlukan oleh sel-sel dalam badan untuk melawan serangan sel kanser daripada merebak.

5 Kelebihan Jus Annona untuk Pesakit Kanser

*Tiada kerosakan pada sel normal
Ini kelebihan utama buah durian belanda berbanding rawatan kemoterapi. Tidak seperti kemoterapi, buah durian belanda membunuh sel kanser tanpa merosakkan sel-sel yang normal. Maka, badan pesakit tidak mengalami simptom seperti keletihan, keguguran rambut, dan hilang selera makan.
*Tiada kesan sampingan
Jus Annona dihasilkan 100% daripada buah durian belanda asli.
*Membantu menguatkan sistem imun badan
*Membantu menambah kecergasan dan kesihatan pesakit

Panjang bebenar story lisa... nah kalau nak tahu lebih detail.. boleh rujuk di Web : http://annonaofficial.com/kanser/  Facebook @ANNONAOFFICIALatau mungkin kalian boleh direct tanya pada owner pn.ONY NURHUSNI 
talian : 
016 449 7181
016 446 7181
016 446 4181

15 comments :

  1. Thanks yer sharing..rasa macam berminat pulak nak beli.

    ReplyDelete
  2. bagus lah jus annona ni. malah boleh diminum begitu sahaja

    ReplyDelete
  3. Tq sharing info yang sangat berguna ni lisa. Tak sangka ade juga penawar untuk kanser.

    ReplyDelete
  4. Bestnya jus durian belanda ni.. Nyummm.. Khasiat dia memang tak yah cakap la kan, sah2 tuk perubatan

    ReplyDelete
  5. Banyak dah testimoni yang reen baca, jus ni memang byk membantu meringankan derita penghidap pesakit kanser. Doktor pun syorkan Jus Annona ni utk pesakit..

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. ya,, kena cuba.. mencegah lebih baik dari mengubati kan ^_^

      Delete
  7. Sedih lagi bila teringatkan mak sedara pcl hidap kanser payudara, bertahan dia dan akhirnya dijemput Ilahi buat selamanya, masa tu xde penawar lagi..berserah dan tawakkal dgn rawatan doktor.
    Kini dah ada jus annona moga dpt bantu pesakit kanser

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah sekarang dah ada makanan tambahan untuk pesakit kanser kan...

      Delete
  8. thank you for giving me the necessary information,, baru tahu manfaat jus durian..

    ReplyDelete