Pernah Cuba " TOMYAM CHIANG MAI " ?

Pernah Cuba " TOMYAM CHIANG MAI " ? mungkin ada yang pernah makan dan ada yang baru first time dengar menu makanan ini. Sama la macam Lisa , baru first time nampak menu makanan tomyam Chiang Mai ni,itupon sebab belek-belek menu makanan di Kedai makan Duang Dee . Sedap tak ? memang la sedap.. tomyam ni berbeza dengan tomyam yang biasanya . Kuah Tomyang Chiang Mai  pekat , macam asam pedas.rasa kuah ketam yang superb! . Kalau nak pedas boleh minta extra pedas , nti mereka buboh la cili banyak dalam tomyam tu . Cili yang digunakan dalam tomyam chiang mai ialah cili kering , kalau tomyam cair yang biasa tu .. mereka gunakan cili padi. Beza disitu . 

Amacam ? tergoda tak ? hahaha.. ofcoz la tergoda kan.. ! Kedai makan Thai biasa ada menu tomyam chiang mai ini. Halal ke makananyang Lisa makan ni ? Usah risau ,,, memang halal sebab owner tu muslim orang Kelantan nikah dengan orang Thailand , jadi memang sedap noo..  Kuah pekat masam manis dan pedas (tak pedas sangat sebenarnya ) , makan panas-panas dengan nasi putih time hujan. Fuhh menyelerakan .



Isi tomyam Chiang Mai semua ada, dari daging .. ayam , udang , sotong , ketam .. Ikut selera lah , tapi ketam tu jangan tinggalkan. Kalau tinggal ketam dah bukan jadi tomyam chiang mai dah .


Harga untuk semangkuk ini rm6.50 , Murah ? ye memang murah dan makanan disini memang murah . Makan sampai perut buncit pon boleh . Kalian kalau belum pernah cuba .. try la menu ini, sedap woo.. ;)

{ 7 comments.. read them below or add one }

Suriaamanda Suriaamanda January 13, 2016 at 6:58 PM
Akak tengah batuk teruk..bila tgok semua gambar ni rasa nak makan tomyam..tapi memang tak bleh la kan...kang bertambah batuk plak...kejam tau Lisa ni...
YieN YieN January 14, 2016 at 3:03 PM
Pergh..! Terliur betul tgk ni :)
Julia Johari Julia Johari January 14, 2016 at 4:24 PM
Murahnya tomyam chiangmai ni...tengok kuah pun tau dah likat dan sedap...kecur ailio akak tau
Mawardi Yunus Mawardi Yunus January 14, 2016 at 4:39 PM
perghhh. pekat, nampak sedap. kat sini tomyam campur rm 7.20. boleh kira berapa daging berapa seafood ada dalam tu. ahahah