Pernah Cuba " TOMYAM CHIANG MAI " ?

Pernah Cuba " TOMYAM CHIANG MAI " ? mungkin ada yang pernah makan dan ada yang baru first time dengar menu makanan ini. Sama la macam Lisa , baru first time nampak menu makanan tomyam Chiang Mai ni,itupon sebab belek-belek menu makanan di Kedai makan Duang Dee . Sedap tak ? memang la sedap.. tomyam ni berbeza dengan tomyam yang biasanya . Kuah Tomyang Chiang Mai  pekat , macam asam pedas.rasa kuah ketam yang superb! . Kalau nak pedas boleh minta extra pedas , nti mereka buboh la cili banyak dalam tomyam tu . Cili yang digunakan dalam tomyam chiang mai ialah cili kering , kalau tomyam cair yang biasa tu .. mereka gunakan cili padi. Beza disitu . 

Amacam ? tergoda tak ? hahaha.. ofcoz la tergoda kan.. ! Kedai makan Thai biasa ada menu tomyam chiang mai ini. Halal ke makananyang Lisa makan ni ? Usah risau ,,, memang halal sebab owner tu muslim orang Kelantan nikah dengan orang Thailand , jadi memang sedap noo..  Kuah pekat masam manis dan pedas (tak pedas sangat sebenarnya ) , makan panas-panas dengan nasi putih time hujan. Fuhh menyelerakan .



Isi tomyam Chiang Mai semua ada, dari daging .. ayam , udang , sotong , ketam .. Ikut selera lah , tapi ketam tu jangan tinggalkan. Kalau tinggal ketam dah bukan jadi tomyam chiang mai dah .


Harga untuk semangkuk ini rm6.50 , Murah ? ye memang murah dan makanan disini memang murah . Makan sampai perut buncit pon boleh . Kalian kalau belum pernah cuba .. try la menu ini, sedap woo.. ;)

7 ulasan

Akak tengah batuk teruk..bila tgok semua gambar ni rasa nak makan tomyam..tapi memang tak bleh la kan...kang bertambah batuk plak...kejam tau Lisa ni...

Pergh..! Terliur betul tgk ni :)

Murahnya tomyam chiangmai ni...tengok kuah pun tau dah likat dan sedap...kecur ailio akak tau

perghhh. pekat, nampak sedap. kat sini tomyam campur rm 7.20. boleh kira berapa daging berapa seafood ada dalam tu. ahahah


EmoticonEmoticon