Tak Boleh Makan Ikan Bilis

 
Tak Boleh Makan Ikan Bilis ||Ikan bilis goreng masak sambal nasi lemak. Ikan bilis masak kicap pon sedap. Orang bujang suka masak ni. Sebab masak senang je .  Rangup ..nyum nyum memang menyelerakan! Orang cakap macam tu la.

Tapi entahla .. saya tak suka makan . Bukan tak suka tapi lebih kepada TAK BOLEH MAKAN ! "  Hek eleh,., baget orang bandar tak nak makan ikan bilis " Tak macam tu , ada kisah disebalik tu . Kalau nak story mungkin memerlukan masa 3 hari 4 malam . ( Gurau je la ) .Ye tahu ikan bilis sedap , tapi jika makan nasi goreng kampong then orang kedai tu letak ikan bilis, memang la Lisa akan asingkan ikan bilis tu .Bazir ? bukan masalah bazir tapi masalah kesehatan dan ketika ambil order pun dah bagitahu tak nak ikan bilis. Sapa suruh letak ikan bilis . ?!

Alkisahnya Ahad haritu lisa terrrrrmakan ikan bilis dalam menu sambal goreng tempe. Hummm dah namanya hantu tempe , memang la men ngap je kalau nampak. Bukan selalu ada kan tempe . Lepas makan okay lagi . Ikan bilis tu campur dengan sambal. Nak asingkan nti sama ja macam buang sambal tu . OK la makan , tak banyak .. sedikit ja pun . Lepas makan ok lagi .. still gagah perkasa bak pahlawan yang akan berperang dengan musuh ! Tapiiiii malam tu terus keok . Hambik kauuu pening kepala sampai takleh bangun. Mungkin ikan bilis tu masin , sebab tu Lisa terus sakit kepala macam bawa batu 1 Tan .

Ikan bilis , Nasi lemak , Nasi Ayam , Kari , Mee , Santan , memang Lisa tak makan. Kalau makan nanti jadi sakit perut , sakit kepala ..then kalau check ke klinik dokter cakap keracunan makanan. Pelik kan ?

Bukan baget orang bandar.. memang takleh makan la. *tapi makan budu cicah cili sedap gak >.<

6 comments.. read them below or add one

Allene typicalmommy Allene typicalmommy October 8, 2015 at 6:05 PM
sedapnya ikan bilis...nak wat mcm mana kan tak boleh makan.
nini nini October 8, 2015 at 7:02 PM
Ala kesiannya.....kena alert betul2 lepas ni....nini rak leh makan ikan tongkol kalu makan resdung mai.....tapiiiii....i like ikan tongkol so muchhh....hahhHH
Amanda Suria Amanda Suria October 8, 2015 at 7:12 PM
akak plak hantu ikan bilis,.makan bihun pun kena ada ikan bilis..hahaha...tp tu la lain orang lain alahan dia kan,...
Amy J Amy J October 9, 2015 at 10:24 PM
sedih juga x dapat makan macam tu ek. jadi keracunan makanan pula tu doktor kata
PinKy MoMMa PinKy MoMMa October 11, 2015 at 10:45 AM
akk pula suka ikn bilis..klu masa mmg suka blend ikn bilis supaya rasa lgi sedap hahahaha..