Tak Boleh Makan Ikan Bilis

 
Tak Boleh Makan Ikan Bilis ||Ikan bilis goreng masak sambal nasi lemak. Ikan bilis masak kicap pon sedap. Orang bujang suka masak ni. Sebab masak senang je .  Rangup ..nyum nyum memang menyelerakan! Orang cakap macam tu la.

Tapi entahla .. saya tak suka makan . Bukan tak suka tapi lebih kepada TAK BOLEH MAKAN ! "  Hek eleh,., baget orang bandar tak nak makan ikan bilis " Tak macam tu , ada kisah disebalik tu . Kalau nak story mungkin memerlukan masa 3 hari 4 malam . ( Gurau je la ) .Ye tahu ikan bilis sedap , tapi jika makan nasi goreng kampong then orang kedai tu letak ikan bilis, memang la Lisa akan asingkan ikan bilis tu .Bazir ? bukan masalah bazir tapi masalah kesehatan dan ketika ambil order pun dah bagitahu tak nak ikan bilis. Sapa suruh letak ikan bilis . ?!

Alkisahnya Ahad haritu lisa terrrrrmakan ikan bilis dalam menu sambal goreng tempe. Hummm dah namanya hantu tempe , memang la men ngap je kalau nampak. Bukan selalu ada kan tempe . Lepas makan okay lagi . Ikan bilis tu campur dengan sambal. Nak asingkan nti sama ja macam buang sambal tu . OK la makan , tak banyak .. sedikit ja pun . Lepas makan ok lagi .. still gagah perkasa bak pahlawan yang akan berperang dengan musuh ! Tapiiiii malam tu terus keok . Hambik kauuu pening kepala sampai takleh bangun. Mungkin ikan bilis tu masin , sebab tu Lisa terus sakit kepala macam bawa batu 1 Tan .

Ikan bilis , Nasi lemak , Nasi Ayam , Kari , Mee , Santan , memang Lisa tak makan. Kalau makan nanti jadi sakit perut , sakit kepala ..then kalau check ke klinik dokter cakap keracunan makanan. Pelik kan ?

Bukan baget orang bandar.. memang takleh makan la. *tapi makan budu cicah cili sedap gak >.<

6 ulasan

sedapnya ikan bilis...nak wat mcm mana kan tak boleh makan.

Ala kesiannya.....kena alert betul2 lepas ni....nini rak leh makan ikan tongkol kalu makan resdung mai.....tapiiiii....i like ikan tongkol so muchhh....hahhHH

akak plak hantu ikan bilis,.makan bihun pun kena ada ikan bilis..hahaha...tp tu la lain orang lain alahan dia kan,...

sedih juga x dapat makan macam tu ek. jadi keracunan makanan pula tu doktor kata

akk pula suka ikn bilis..klu masa mmg suka blend ikn bilis supaya rasa lgi sedap hahahaha..


EmoticonEmoticon