Periksa Resit Sebelum Meninggalkan Counter !

Periksa Resit Sebelum Meninggalkan Counter ! || KAlian kalau membeli belah di Market atau pasaraya , pernah tak kalian check atau periksa dahulu mengenai harga yang tertera diresit itu?? Sebelum ini Lisa memang tak pernah check resit ketika membeli barangan di supermarket .Namun hari ini tak sedap hati dan terus memeriksa resit selepas membayar. Mana tidaknya , kiraan ku dengan total yang nampak di screen monitor counter pembayaran jauh berbeza ! Bukan hanya seringgit dua ,tapi sampai sepuluh ringgit lebih. Berdiri di sebelah Lift , Lisa tengok pelik semacam ja total bayaran tu. Harga untuk 1 botol shampo 670 +susu HL 1liter +2 coklat cadburry + span muka total rm 5++.00 pelik.. mahalnya. 
Cuba tengok resit tu ,,Harga susu HL sampai rm17xx? Mahalnya !  setelah Lisa perhati.. Lahh rupanya salah tag yang HL tu dia scan sampai 3 quantity . Patutla mahal semacam. Dan Lisa terpaksa la patah balik minta refund duit yang sepatutnya milik Lisa. Dalam rm12 juga la. Banyak tu. Nasib la perasan.. kalau tak? Free je bagi rm12 untulkbarang yang Lisa tak beli. 


Menunggu giliran untuk refund semula duit. Staff tu tak berani pandang Lisa.. huhu garang ke muka Lisa ? Padahal Lisa ok je pun... hehee .Mungkin rasa bersalah pun ye jugak kan. Lepas ini kalau bayar kena tengok resit dulu la ,biar tak berlaku hal yang sama. 

13 ulasan

12 ringgit? byk tuh..seriously sebelum nih tak pernah plak check resit..lepas bc apa yang jadi kat lisa nih..mmg kena hati2 lepas nih..bukan nak salahkan dorang yg keja tapi ye la manusia kan maybe tersalah scan ke kan..tq share pasal nih.

ni skill nk shot duit k.lisa, kalau kat 7 eleven selalu mcm ni. depa buat, lepas tu nnti depa boleh p ambik susu tu lg dua kotak untuk depa. kawan lela crite, dlu dye kerja 7 eleven.

haah betul tu..so lepas ni kena check betul2 resit sebelum tinggalkan kaunter...kalau x free je diorang dapat duit extra...diorang suka la sebab xde duit short

kena hati2 ni.. dah la ubai jenis malas tgk resit.. hahaha

memang x pernah chek pun resit belian.. rasa macam pernah kenu jugak lah... bandingkan harga dengan jumlah bayaran kat resit tu... tapi tak terpikir lak nak chek resit tu... hai nasib badan...

yep ! paling penting check resit sebelum leave counter. check balik-balik pun tak jemu. hehe

Kna jd pembeli yg bijak..
Selalu jgk terkena yg dipamerkan hrga lain..,yg discam dikaunter lain hrga,,
Kata jualan murah..bla beli,,yg stok murah dh abis stok
Kdg yg sale2 spt diwarwarkan tiada stok.jenuh g terjah..upenya non hado.,sje promot utuk bli brg lain😦

mmg kene check biasa kesilapan ni mmg berlaku

mmg selalu berlaku... amalkan periksa resit depan kaunyer (kat luarlah) sebelum balik... senang tak payah patah balik kalu ada kesilapan "punch"... kdg items yg kita tak beli pon dia ter punch...

hahahaha amboiii sampai 3..tak sengaja kot kn lisa..tapi bgs lisa cek balik..

Banyak jugak tu RM12. Akak hari tu beza RM 5 pun insist jugak mintak refund. Selalu jadi bila harga kat rak tak sama dengan harga dalam sistem.


EmoticonEmoticon