Handphone Aku Masuk Air , arghh tidak !!

Handphone Aku Masuk Air , arghh tidak !!  || Cantik kan ikan Laga ini. Ikan yang senang je nak bela. Tak leceh seperti ikan yang lain , kalau tak cukup oksigen atau air tak sesuati nanti mati . Untuk release tension , best woo main-main dengan ikan walaupon tak leh nak bercakap ! Hahaha .. ok , cuba korang fokus ke gambar ini ,cantik kan ? Ofcourse la.. macam mana leh dapat gambar cantik ? Ambil Handphone then masuk dalam aquarium air .,Snap gambar dan siap ! Heyy Lisa tak gurau la.. seriesly memang Lisa buat macam tu .


Dan sebab itu gak Lisa baru perasan yang kamera belakang  Hp tu ternyata masuk wap dah ! hahaha padan muka . Tengok la gambar diatas, menangis wuu.. (eh taklah sampai menangis ) . Laju je Lisa tanya abang Ben Ashaari , sebab ritu Sony dia pon pernah masuk dalam air . Dia bawa pergi center , tu yang lisa nak tahu proceed dia nanti macam mana . Mahal ke , lama ke. Eh baru teringat yang genap setahun dah Sony ni , ABen cakap kalau bawa pergi ke SONY Center pun tak mahal , diorang buka enset then nanti pasang semula sebab bukan rosak pun. 

Hehehe sebenarnya sehari sebelum tu memang Lisa ada guna Sony Xperia Z2 tu untuk ambil  gambar produk review  guna kamera belakang  20.7 MB kott ofcoz la lawa , kalah DSLR  . Dan time tu gak ada beberapa gambar yang blurr. Ingatkan sebab kamera kotor.. lap sekejap dah settle. Tapi sama ja masih blurr. Mungkin sebab dalam bilik kot , lighting kurang  .Memang tak fikir yang kamera belakang tu masuk wap . Hahaha.. adeh , sebab sekejap gambar clear dan sekejap gambar blurr. Memang bukan sebab masuk air. Mungkin tak perasan time makan , Hp letak atas meja then  termasuk air dalam tu .





Hahahah tengok gambar ni ! Kalau la time ini tak problem kamera tu memang cantik woo gambar. Ikan bergolek-golek menari dalam air  . Bukan senang nak tengok  ikan gaya  macam ni. Sekarang dah pandai posing dah Ikan Laga ni , 8 bulan Lisa bela mungkin dah kenal Lisa kot. 

Dapat tahu je Handphone (HP)  masuk air , Lisa guna seribu satu cara tuk atasi and keringkan wap tu . walhal Z2 kan boleh masuk air ,,,yela..didunia ini mana ada yang sempurna . Lisa lap , goncang , kemudian tiup .. last lisa ambil haridyrer then keringkan . Bukan main panik macam ayam terbakar bulu. Peliknya lepas 5 minute , hilang pulak wap tu . Then kalau ambil gambar semula ... 4 atau 5 kali snap nanti jadi keluar wap semula . Menguji kesabaran betul la , tak po la esok bawa pergi ke SONY Center dalam Kluang Mall , nasib baik dekat ja . Kalau dekat KL memang mereput la henset tu . 

7 ulasan

siyes cantik gambar dari HP ni...erm...sure mahal..warranty dah abih ke?

Warranty abes..haha buat ni free jee

ler.. igtkan snap ikan dlm air hr tu pkai iphone. cet. hahaha

Fon camane sekarang? Dah OK ke? Saya pun jadi camtu gak, Z2 masuk air. Sekarang ni fon tu jadi tak betul sket. Tak detect touch sense.

Dah ok kak.. hehe tk jdi bawa g cnter pun. Just ltk tmpt sjuk je.. and tk bg phone panas selama bbrapa hari tu

Dah ok kak.. hehe tk jdi bawa g cnter pun. Just ltk tmpt sjuk je.. and tk bg phone panas selama bbrapa hari tu


EmoticonEmoticon