PUNCA KEMALANGAN WANITA DI ESKALATOR CHINA

PUNCA KEMALANGAN WANITA DI ESKALATOR CHINA | Bulan lepas pastinya kalian telah mendengar dan mungkin menonton video yang viral di Laman sosial . Iaitu sebuah kemalangan eskalator ketika wanita itu jatuh dan meninggal ditelan eskalator. Apakah punca sebenar accident itu ?

Memang pada mulanya Lisa tak tahu , lisa dengar berita ini pun dari whatsapp . Nampak video yang terpotong part wanita itu jatuh kemudian tersepit dan hilang ditelan eskalator  .  Cukup viral video tu. Sebelum ini pernah berlaku juga kan? Budak kecik kaki tersepit masuk eskalator. Ini pula perempuan dewasa kemalangan saat menaiki eskalator. Bukan hanya tersepit kaki.. tertelan terus badan wanita tu. Meskipun dia berhasil menyelamatkan anaknya.. namun sayangnya dia tak dapat diselamatkan  dan kemudian meninggal .

Kemalangan itu boleh je di elakkan. Nak tau sebab apa ?Sikap selfish.  Sebab sebelum kejadian itu berlaku.. 2 wanita yang menolong anak korban telahpun mengetahui yang eskalator itu ada bahagian yang bermasalah. Wanita itu menjejakkan kaki,dan kemudian besi eskalator tu terbuka. Nasib dia boleh mengelak dan tak jatuh kedalam  . Kemudian 2 wanita itu pergi berlalu sahaja.. dan datang semula untuk menunggu rakannya (wanita yang menjadi korban ) . Lahai .. cuba kalau 2 wanita itu tekan button emergency dan memanggil tehnisen... pasti kejadian itu tak akan berlaku. Memang masih sempat untuk melakukan perkara tersebut.. namun 2wanita itu tak buat ! Heii geram betul Lisa   . Tonton full video wanita kemalangan jatuh eskalator di China  
Klik untuk tonton .. 

Pasti kejadian itu tak kan berlaku  . Sudah tahu rosak.. pergilah panggil tehnisen..sorang lagi pi turun bawah bagi tanda eskalator rosak.ish ish itupun nak kena ajar ke. ? Geram betul saya..

Lepas dari accident tersebut.. Lisa memang berhati-hati untuk menggunakan eskalator. Takut wooo







10 ulasan

Tak sanggup nak tengok..nampak dekat berita ..

scary je rasa nk tonton video ni

yeker?? pelik gak macam mana yang sebelum ni leh lepas.... tak berani tengok... uhuhhu

yg sebelum ni lepas sbb kaki cepat2 gerak dan melangkah ... yg bawa anak tu sbb dkung anak. tu yg berat dah lain

bayangkan kita masuk dlm mesin air tebu tu...apa jadi akhirnya...tapi memang..selalunya org China ni...pentingkan diri jer...masa kawan tu dah termasuk kaki dalam escalator tu..boleh lagi tarik dia...

sekarang ni dah banyak pulak kes kat china.. taktau kenapa..

Abg Eraz tak sanggup nak tengok video tu..

Zaman sekrang... pepatah "jgn jaga tepi kain orang" dah tak relevan... mmg kene jaga , alert, tahu hal sekeliling.....


EmoticonEmoticon