CENDOL JONKER WALK MELAKA

CENDOL JONKER WALK MELAKA | Slurpp... menggiurkan ! sungguh menggiurkan gambar cendol diatas. Sedap pula rasa cendol tu . Singgah ke Melaka memang tak lengkap kalau tak cuba berbagai makanan yang terkenal di Melaka. Salah satunya , Cendol ! Kalian harus mencoba . Sebab rasa cendol ini berbeza dari tempat yang lain. Bahkan untuk mendapatkan cendol ini kadang kala pelanggan harus beratur. Sedap gitu !

Setelah berpanasan berjalan dan bersiar di Bandar Bersejarah itu jangan lepaskan peluang untuk berjalan-jalan di Jonker Walk. Berbagai jenis perisa cendol dihidangkan , diantaranya
Cendol durian, cendol pulut, cendul mangga , cendul kacang merah , dan banyak lagi . Memang sedap woo. Campuran perpaduan antara santan kelapa yang original dan pekat dicampurkan dengan air gula melaka. Pergh minum ketika cuaca panas. Alahai.. segar tekak. Bak disiram air salji.

Satu cawan memang tak cukup, kalian pasti ingin menambah lagi. Harga yang tak mahal dan kalian boleh layan diri . Campurkan perisa yang kalian inginkan dalam cendol tu . Harga ? usah risau .. dari rm3 sampai rm10 sahaja. Murah bukan.. ? Tak setanding harga . Berbagai makanan lain juga dijajakan disini. Semua kebanyakan disajikan dengan resepi turun temurun semenjak zaman peradaban Nyonya di situ. Memang rasa lain dari yang lain.

Apa tunggu lagi.. jangan lupa singgah , beli nikmati kesegaran cendol pulut yang nyummiiii.
Ops tunggu selepas puasa ya... takpun tunggu selepas berbuka puasa. HEHEHEHE 

5 ulasan

Jauhnye Jonker Walk. Dekat Shah Alam ni ada satu spot budak2 Shah Alam melepak makan cendol dengan laksa dekat tepi jalan. Sedap jugak

Anyway, jemput join giveaway http://www.fadzirazak.com/2015/07/giveaway-blog-fadzi-razak-launch-2015.html. 12 pemenang dicari!

Oh ya situ mmg sedap,,, Lag pon kawasan situ selalu dibanjiri pengunjung , Lagi2 student yg bljar area situ spt UITM mahupon MMU .. Nice article btw .. Thumbs up

cendol banting pun sedap gak.

Jauh nau g banting. Tak permah rasa lagi. Hehe

lama tak makan cendol...nampak ni nyummy.


EmoticonEmoticon