Note 3 version Lolipop Akan Heng ?

Note 3 Version lolipop Akan Heng? | Assalamualaikum dan selamat pagi opss tengah hari ! Bangun bangun! Lepas sahur jangan la tidur pula. Hehhee.. Selamat menyambut hari puasa hari yang pertama . Entri kali ini Lisa ingin menceritakan mengenai Lolipop tapi tak boleh dimakan. Aik macam mana tu  ?

" Lolipop" bukan Lolipop gula-gula tu tau. Tapi lolipop version untuk android dimana ianya merupakan version paling latest untuk Note 3 . Untuk hp Z2 Lisa memang dah lama dah Lisa update ke Android Lolipop . Setakat ini ok ja guna. Tak heng / lag atau apa pun .

Semalam meriah aih dok tanya kat Instagram. 
Kawan saya update ke version lolipop ..hp jadi heng,tk takut heng ke? 
Eh orang cakap Tak best la tukar ke version lolipop. ?
Tau tak Web crash Kalau tukar ke android lolipop.? 
Dan banyak lagi la soklan soklan. Dah macam paparazi pulak dah kan .

Sebelum ini Lisa pernah dengar , kawan menggunakan Note3 juga . Dia bagitahu yang Samsung Galaxy Note 3 telah upgrade version Lolipop . Awalnya memang Lisa tak ingin upgrade sebab Hp Sony Xperia Z2 pun dah upgrade ke Lolipop Version baca entri Upgrade Android Version Lolipop  .

Lama-lama dalam Note 3 Lisa keluar notification yang Lisa suruh download latest Version. Dah Reject banyak kali tapi aik muncul lagi. Akhirnya upgrade la juga note3 tu kepada version android.


Ternyata version lolipop untuk note3 banyak kelebihan, diantaranya  :
Multi windows .
Note memang mempunyai kelebihan untuk membolehkan kita membuka 2 applikasi atau windows secara bersamaan. Namun di versi Lolipop ini.,.. kalian boleh membuka banyak windows dalam satu masa. Seperti contoh diatas . Lisa buka Instagram +whatsapp + blog . Size paparan aplikasi itu boleh kalian resize ikut suka hati kalian.

2.Lebih KEMAS .
Jika kalian membuka banyak software atau aplikasi  dan tak ingin open close open close ... maka kalian boleh try buka semua aplikasi atau windows tersebut kemudian minimize kan . Akan keluar Logo seperti dibawah ini. Senang je kan ? memudahkan kita untuk menggunakan Handphone . 
3. kelebihan ketiga ialah saya dapat Layari internet dengan lajuuuu .

Kalian pengguna Note 3 ? jom tukar ke version lolipop. Caranya :
Pergi ke setting - General - About Device -Software Update - Update Now
Kelemahan ? setakat ini kelemahan tak jumpa lagi. Hehe..

Senang sahaja kan step-step nya . Selamat mencoba .


3 ulasan

ingatkan design lolipop. comel2 gitu..hehe

okla kalau bagus..huhu..kalau sy pengguna android pon mesti nak upgrade jgk..sbb macam best jer


EmoticonEmoticon