CARA MUDAH MENYIMPAN EARPHONE

CARA MUDAH MENYIMPAN EARPHONE  | Earphone , bagi kalian yang suka menggunakan earphone untuk dengar lagu , atau menggunakan peranti ini ketika memandu boleh try tips ini. Kebanyakan wayar earphone yang panjang itu kalian akan campak di kereta atau main sumbat macam tu dalam beg. Dan ketika kalian ingin menggunakan kembali earphone.. maka mulalah masalah timbul seperti wayar tu terbelit-belit dengan barang yang ada dalam beg atau pon wayar tu cepat putus . Ha.. kalau dah jadi macam ini siapa yang susah ? Kalian juga kan .

Berikut Lisa kongsikan cara mudah untuk menyimpan earphone supaya nampak kemas . 
1. Letakkan earphone pada tangankalian seperti gambar 1 diatas .
2. Kemudian gulungkan wayar earphone , tinggalkan sedikit
3. keluarkan jari lepaskan ikatan tu dan tahan dengan jari tengah .
4. Balut dengan sisa wayar yang sedikit tadi 
5. kemaskan dengan memasukkan wayar tu kedalam lipatan pertama.
6. siap ! Mudah dan senang kan .

Jom cuba ! Lepas ini tak ada lah pening-pening lagi dengan wayar wayar yang saling berbelit .


4 ulasan

wah, good idea. earphone rosak sebab main pintal2 mcm tu je. lepas ni nak beli jaga baik2. hehe.

earphone biasa dibiarkan mcm tu je..main cmpak2 xpnh plak tight mcm tu haha ptt la cpt rosak

hihi, mcm tau tau jee. tenkiu info


EmoticonEmoticon