Cara Mendapatkan Badan Seksi

Seksi : 30 Hari Mendapatkan badan Seksi  | Dimana ada kemahuan , disitu ada jalan. Janji niat tu perlu ada . Susahnya nak menjadi sexy girl . I means badan yang body fit le , bukan se-xy pakai pakaian yang seksi tu hah  tapi se-xy dalam erti body cantik dan sehat . Bukan sebab botox atau ubat-ubatan.Cara mendapatkan badan seksi ? 30 DAYS CHALLENGE SQUAT AND PUSH UP . 


Kisahnya kemarin Lisa buatlah senaman Squat dan Push Up , ikut pada jadual yang ada. Haha... lepas tu buat senaman kerusi macam diatas tu . Ok lah boleh buat 40 kali. Berpeluh-peluh gak.Fuh- fuh.. penat laa.. Tapi takpa sebab ingin sehat dan badan cantik. Hehe. Kalian kalau nak join challenge ini boleh juga, tapi kena pasang niat betul-betul la. Lepas buat senaman , squat , dan push up maka apa yang terjadi pada keesokan harinya ? Pergh tulang rasa patah-patah . Macam lepas jatuh dari tingkat 1 . Sakit tulang belakang , nak bergerak pun sakit . Kena duduk menegak je . Fuhh.. Dan malam tadi lagi teruk sampai nangis meraung kesakitan dalam bilik. Mana tidaknya , baring untuk rebahkan badan ase sakit, mengiring pon rasa sakit , nak bersin pon rasa sakit. 

Kenapa sampai macam tu sekali ? memang akan sakit macam tu ke ? Normally kalau pemulaan kena lah warm up la . Ibarat badan terkejut tu jadi sakit-sakit . Bak kata kawan Lisa , " orang kalau dah lama tak main futsal then tetiba main futsall di padang bola memang akan pancit punya ". Ini permulaan sahaja , nanti lama-lama ok lah tu dengan senaman , squat , and pushup. Jangan salah cara, kena buat betul-betul kalau tak tahu tengok la youtube atau mina ajar orang yang tahu .

Hope esok dah sembuh dan boleh mula senaman lagi . Jom join  30 DAYS CHALLENGE SQUAT AND PUSH UP . Heheh cantik untuk badan sendiri walaupun nampak susah tapi percayalah , dimana ada niat disitu ada usaha dan jalan (eh betul ke ayat ini )



2 ulasan

Kite pun tgh buat squat challenge ni. Now dah day7.. Phewww memang sedap badan. Berpeluh-peluh. Kadang salah teknik pun boleh mnyebabkan badan sakit-sakit.. Good luck ya!! hee

Hari pertama 50 kali pun tak boleh x.x Sebab tak biasa exercise.. Start dengan 15 kali dulu

http://www.theisabellee.com


EmoticonEmoticon