Resepi Biskut Kacang Almond | Krunchy Karamel Almond

Resepi Biskut Kacang Almond; Krunchy Karamel Almond | Semalam ada satu aunty ni bagi cuba biskut kacang almond yang dibuat sendiri. Dia cakap senang je kalau nak buat biskut ini. Bahan pun sikit sahaja , cara pembuatan biskut kacang almond yang mudah. Dia ambil la satu video dan sent ke wechat. Ha... belajar di wechat sahaja uoll's . 

Dan malam balik dari kerja, Lisa cuba la buat . Bahan-bahan yang telah dibeli di supermarket siang tadi dah complete dan sedia untuk diproses menjadi resepi  biskut kacang almond / krunchy karamel Almond. Sejak bila Lisa suka baking ni pon tak tahu. Sahaja ilangkan seteressss . 

Bahan-bahan Biskut Kacang Almond (Krunchy Karamel Almond)
200 gm tepung Florenta
200 gm badam keping
100 gm kuaci hitam
20 gm bijan hitam

Cara memasak ;
Badam dan kuaci di bakar sebentar dalam oven pada suhu 160 C selama 5 minit
Satukan semua bahan dalam bekas
Gaul rata, hingga semuanya bersalut sempurna

Sediakan loyang 14x14 inc, alas loyang dengan kertas kek sahaja
Panaskan oven pada suhu 160C
Tuangkan adunan tadi dalam loyang dan ratakan nipis
Bakar dalam oven selama 10 minit
Sejurus keluar dari oven terus potong kepada kepingan
Simpan dalam bekas kedap udara.

*gambar google 
Boleh masukkan dalam oven biasa kalau tiada MAGIC PAN HIG.

Memang sangat simple dan mudah. uall's kalau nak cuba buat,boleh cari bahan-bahan tu di supermarket terdekat. Tak mahal, raya nanti.. boleh la jadikan hidangan raya. Hehe..

6 ulasan

Wah sedapnya :)
Boleh try ni. Tq for the recipe. hihi
Jemput singgah : fatihahazanan.blogspot.com

Baru je terfikir, takde oven tak boleh buatlah nampaknya. Lepas tu tengok gambar bestnya boleh guna magic pan. Thanks for recipe, nanti nak try lah. hehe

memang senang tapi tepung tue mahal gilossss

Boleh tukar guna tepung g Siebin (Bee-sting Mix), 

Nampak simple aje nak buat Krunch Karamel... Nanti boleh suruh wife buatkan :-)


EmoticonEmoticon