TIPS Elak Duit Di Maybank Kena Curi



TIPS Elak Duit Di Maybank Kena Curi |sekarang ini  ramai kan tetiba duit dalam simpanan Maybank sedikit demi sedikit hilang . Kes akaun Maybank "kena hack" , lebih kurang macam tu lah . Actually bukan kena hack, tapi software cracked , free, hijacked, phising, yang korang guna kat phone tu yg buat punca acc kena potong duit automatik..... padahal korang tak beli pun.Jadi bukan salah org yg ambil duit, tapi salah diri sendiri tak jaga betul-betul privacy acc. number anda.


Pastikan anak2 anda / kawan2 anda tak beli apa2 program game yg memerlukan duit dari kad bank anda.Jaga kad bank, ccv number, number expired kad bank dan nama penuh anda agar wang anda tidak dicuri !

TIPS Elak Duit Dalam Maybank Kena Curi 

-Logout semua account gmail yang ada di Android Kalian.

-Buka dan login semula semua acc gmail yang korang pernah login di android korang menggunakan PC.

-Kemudian, UNATTACH semua bank kad anda dari semua gmail anda.

-CLEAR CACHE android anda dan bersihkan semua browsing data.

-Uninstall semua malicious software, cracked software, hacked software, hijacked software terutama freeware dan adware yg ada dalam android korang.

-Kemudian login semula acc gmail yang betul-betul anda guna sahaja di android anda.

-Pastikan anda TIDAK memberikan 5 angka terakhir kad anda, 3 angka CVV, tarikh luput kad anda dan juga nama penuh anda pada sesiapa sahaja bagi mengelakkan daripada duit anda dicuri. Even anak bini sekalipun ! 

Selamat menjadi pengguna internet yang bijak.
"Jika anda tidak jaga privasi anda di Internet, anda telah mengundang padah!"
Sebarkan berita ini agar anda semua terselamat....


1 ulasan:

Nice..betul tu.diri sendiri kena berjaga-jaga


EmoticonEmoticon