Duit Kertas RM50 Lama


Duit Kertas RM50 Lama  | Mungkin ramai dari kalian yang tak perasan kalau duit Rm50 Lama, ada 2 jenis . Seperti halnya dengan duit kertas rm50 yang baru pun ada perbezaannya, satu kosong  dan satu lagi ada logo "50" sampena memperingati hari kemerdekaan Malaysia yang ke 50 pada tahun 2007 lepas.
Perbezaan pelik yang membezakan antara duit kertas RM50 yang Lama ialah nampak dari Sign dan letak Sign. Tengok perbezaan pada gambar diatas. Setiap hari, time kerja Mawar selalu nampak duit banyak dan kadang tengok satu persatu duit tu. Sebab tu Mawar perasan ada yang berbeza dengan duit kertas berbeza sign itu. Apa tunggu lagi, , Mawar simpan lah. Boleh buat koleksi. hehe. Mana tau satu hari nanti akan ada nilai tersendiri. 

1 ulasan:


EmoticonEmoticon