Report Polis Kes Aku Diculik

Report Polis Kes Aku Diculik | Semalam aku pergi Kuala Lumpur, saja berjalan and ade hal sikit. 1Hari sebelum dah bagi tahu , pagi pon dah bagitau yang aku nak jalan-jalan . 
Dijadikan cerita,semalam akak aku call...tapi time dia call tempat tu highway takda line internet. 
Aku hantar message pon sama tak lepas. Sampai ke petangnya baru dapat call aku. Aku jawap la panggilan dari akak. Dia mula tinggi suara potpetpotpet tanya ada dimana blablabla,pastu suruh balik secepat mungkin. Aku iya kan saja. Pastu aku call abah aku,bagitau aku kat mana ,dengan siapa, balik pukul berapa. Abah pon ok.. sebab memang dah tau.

Aku naik bass 4jam woo dari TBS ke Kluang. Pemandu brrhemah lah katakan 60km/jam. Sampai kluang pukul 11.14 hurm.. ade dah try beli tiket bas terawal dah tu. Bukan salah aku  ,diperjalanan pon aku dah bagi tau yang sampai kluang pukul berapa.Kalau merekadah tidur,aku balik naik teksi ja. Sampai dirumah,kena bebel semula dengan akak aku. Aku jawap dah bagi tau and ada antar message sebelum pergi .Ternyata dia tak dapat message dari aku. Aku bagi tunjuk la enpon aku mrmang aku ada message dia.

Abang membela aku.. entah apa yang dia cakap, tapi lepas tu akak aku calm down.  Akak minta semua enpon aku, dia cakap tak payah pakai enpon lagi. Aku bagi tau la yang aku tak dapat misscall dia mcam mana aku nak jawap. Then abang aku jadi hero aku.. dah simpan enpon. Bukan nak marah.. sebab kami risau je ada apa-apa . Yelah..aku ni mane pernah pergi sensorang berjalan jauh. Kalau tahu jalan tak apa jugak. Ni.. aku mana tau jalan. Pastu dia call tak dapat. Risau kena culik.. maka akak aku buat laporan polis kes aku kena culik. Humaihhh sampai buat report polis. Time petang tu aku kan dah bagitau yang aku ok je. And dah on the way nak balik. Aku dah besar kot.. tak kan tak tau mana bezakan baik dan buruk. Hurm tapi mereka masih menganggap aku macam budak-budak kot. Ye la..aku anak bongsu. Mereka risau sampai wat report polis. Aish.. bukan aku tak bagi tahu pon. Ni kalau aku tak bagi tau entah entah wat iklan kat newspaper agaknya. 

{ 18 comments.. read them below or add one }

Yana Nana Yana Nana October 14, 2014 at 9:27 AM
Alolo.. sampai macam tu sekali
Nieyna Zainal Nieyna Zainal October 14, 2014 at 9:52 AM
hahahaha .. 4 jam .. lama tu .. huhuhu .. sampai buat report ..
ima salsuzaima ima salsuzaima October 14, 2014 at 9:59 AM
Lisa2..haha..sabo je lah..positif think..akak trlalu menyayangi adiknya d thp x boleh thn..
Lisa Nurulain Lisa Nurulain October 14, 2014 at 11:41 AM
think positive sampai terbawa mimpi ni ha.. ingtkan ta nak bertegur dah ng dia.. tup-tup pagi dia dah tegur dulu. :D
Rosmiza Ali Rosmiza Ali October 14, 2014 at 11:46 AM
Huhu.. Semua jadi mangsa keadaan.. Takleh nak salahkan sape2 dalam hal ni.. Tapi yelah kan, family mana yg x sayangkan family sendiri.. Apa pun, alhamdulillah Lisa selamat & takde pape buruk berlaku.. ^_^
Rosmiza Ali Official Blog™
Lisa Nurulain Lisa Nurulain October 14, 2014 at 11:56 AM
alhamdulillah selamat masih ada telinga dan anggota badan yang utuh :P
Khir Khalid Khir Khalid October 14, 2014 at 12:43 PM
Alhamdulillah baguslah ada yg sgt2 syng & mengambil berat. Suspen tu bila smpi repot polis hehee.. apa pun syukurlah. Anggap baik je.. :)
Mad Parihh Mad Parihh October 14, 2014 at 3:32 PM
biasalah tu . .

blogwalking . jangan lupa singgah :) http://blogparihh.blogspot.com/
Azieera TajulRahim Azieera TajulRahim October 14, 2014 at 4:01 PM
Dasat kakak smpy buat report polis lagi, tp bagus jugak sbb skrg ni mcm2 benda boleh jadik kan...
Lisa Nurulain Lisa Nurulain October 14, 2014 at 4:33 PM
:) one day akan rindu masa2 ni..tp tulaa berdesing tinge
Bro Framestone Bro Framestone October 14, 2014 at 9:08 PM
Ish anak bongsu nie.. nie salah sapa ek? Celcom ke?
Lisa Nurulain Lisa Nurulain October 14, 2014 at 9:16 PM
Jangan salahkan celcom. Hehehe .bese la anak bongsu satu2nya yang belom kahwin...
Sentiasa Panas Sentiasa Panas October 17, 2014 at 7:50 PM
Anak perempuan ni banyak kerisauannya.. susah banyak nak jaga..hehe