Surat Kepada Seseorang | hari ke 15

 

Surat cinta untuk seseorang , iaitu BOSS.
Hurm, dah  banyak kali bagi surat resign . Tapi apalah nasib , selalu kena tolak .Hahaha
Bukan ku tak cinta, . ( cewah..macam tajuk drama pulak ) tapi aku mendapat tawaran kerja yang gaji lebih bagus dari tempat kerja ku itu. Sebab director dari company yang baru itu lah yang menawarkan kerja kepada aku , dia offer kerja kat aku sebab aku tahu bahasa mandarin. Setelah kufikir tolak ,tambah , bagi dan kalikan ,aku bagi tau lah kepada boss tersayang aku yang aku nak bekerja. apa yang dia jawap ? 

"NO "
Hurm,, dengan keadaan staff-staff yang bertukar ganti , maka aku fikir semula lah. Lagipon orang-orang HQ dah kenal dan cakap jangan berhenti dulu. Boss aku , naikkan gaji woo.. lumayan. Pastu..dia pon tetiba bagi hadiah kat aku .
Tadaaa..
.
.


Boss aku perempuan ye.. bukan lelaki. Dia memang dah anggap aku macam anak sendiri. Sebab tu lah dia susah sikit untuk lepaskan aku.Meski orang cakap dia garang , sebab eprwatakan muka dia memang nampak garang , tapi sebenarnya dalam hati ada taman.

4 comments.. read them below or add one

Cik Fafa Cik Fafa September 19, 2014 at 3:40 PM
kak kerja company apa ya?ada kosong x?hehe
Ainniah Zulkefli Ainniah Zulkefli September 19, 2014 at 4:57 PM
waaa konfem la xjadi berenti kan...huhuhu
Nazlee Ismail PCL Nazlee Ismail PCL September 19, 2014 at 6:51 PM
Rezeki tu, emm bertuahnya lisa..xde yg jeles ke.
Nadia Johari Nadia Johari September 25, 2014 at 12:58 AM
perghh rezeki ..perghh..perghhh..