Pekerjaan Impianku | Hari ke 23

Tak terasa Cabaran 30 Hari  || #kelabbloggerbenashaari dah tinggal 1 minggu sahaja. Task yang ke 23 hari ni , Pekerjaan Yang Anda Inginkan Selain Kerja Yang sekarang . Panjang bebenar task tu .

Sekarang Lisa kerja makan gaji je , ye la. buat kerja cukup bulan dapat gaji. Gaji ? Alhamdulillah sekarang ni cukup lagi la untuk menampung Kos hidup saya dan tak lupa bagi kat parents. Sebab Lisa Bujang lagi tu yang tiada banyak tanggungan lagi . Selain itu , adalah kerja part time online .

Dulu time sekolah bercita-cita nak kerja jadi cikgu .
 
Tapi aku terambik pulak account , haha sebab nak jadi banker. Biasa la , budak-budak. kerja banker hari-hari pegang duit. Mesti best ooo.. tapi lepas dah abes sekolah Errr.. tak minat dah jadi Banker , try bidang penerbangan. Acah-acah nk jadi pramugrai. Sebab tengok pramugari cantik-cantik ! Jeles ! Disebabkan ketinggian ku yang comel-comel sahaja... Saya diterima u\jugak, tapi bidang lain . Surat tawaran tu 3kali sampai kat umah , tapi saya tak pergi sebab mak tak bagi . ='(

Kalau sekarang ditanya , kerja apa yang Lisa inginkan ..
Lisa nak 
.
.
.
.
.
Makan, 
Tidur ,
 Travell ,
 Makan ,
 TIdur
 ..tapi income dapat tiap-tiap hari. 
Hahaha ada tak eh kerja macam tu ??

15 ulasan

kalau ada keja mcm tu nina nak join skali :3

kerja yang lisa nak tu, akak nak jugak..ekekekeke...

Eh ada la keje mcm tu. Tak caya tanya saya..

Aten tk leh tkleh... budak ag. Hahah

Ada kot kerja lbh kurang mcm tu ; JAGA , time berjaga tido, time tido berjaga..haha. himpun duit banyak pi travel.

Lisa kak ida nk apply sekali.kerja tu boleh???? Best gilerrrrr hahahhaha

hahaha..kalau ade kerja macm tu semua orang nak..hehe


EmoticonEmoticon