Mata ku Lebam

Hurm...
Malang sungguh Lisa hari ini. Dah lah lambat lunch , lepas tu  sampai office je Lisa dah kena marah boss. Hadui,,rasa dia tu  pilih kasih pulak dah . Erm , macam teranak tiri. Orang lain buat salah, Lisa pulak yang kena jawap. Pasal Account Bank Celcom nie ha... tak balance rm8++.++ lah. Kenapa boleh kurang ? Padahal hari hari Lisa buat cun cun . Then untuk bulan Desember 2012 , anak dia yang buat semua report tu,
boleh pulak dia tanya Lisa kenapa Ammount tak Balance. grrrrr. nampak sangat kan . Dia yang tak paham macam mana Prosses approval tu bukan hari-hari buat untuk closing . Huh.. Jujur.. Boss saya tu hanya tahu nak untung and nak salahkan staff dia je. Hurm, Anak dia pon tak suka dengan dia . Sebab dia kedekut , dengan anak dia pon nak berkira Tapi kalau dengan adik beradik dia.. pergh,,, bagi duit macam air mengalir berapa berapa pon dia bagi kat Adik dia tapi kalau anak dia minta duit? huh... tak sah kalau tak membebel dulu.

Hari ini Lisa sampai nangis dalam office, suruh Lisa cari balance yang 8ratus lebih tu hari ini jugak ! eh.. eh.. Kenapa Lisa pulak yang kena buat ? Kan anak dia yang salah ,, and sebelum nie Bukan Lisa yang jaga account . huh. Chek account start dari 2010-2013.. chek perhari satu2. Hurm.. mata dah lah pedih. Lisa menangis bukan ape, sebab dia Nada suara dia tu ha ,, tak reti nak slow. Dah lah lisa nie hati tisue .. Kalau ade Laki dia,, pergghh memang tak kan berani marah Staff. Anak dia pon cakap Mak dia tu kedekut , bak kata "MONEY IS EVERYTHING " kurang satu sen pon membebel.. tapi kalau ade untung banyak. senyap ! kan... hah.. tu lah boss saya .
Seriously,,, nti office Celcom GM Lisa dah siap, Lisa nak pergi ke another Celcom Blue CUbe. Padan muka dia.. Biar dia settle masalah dia sendiri. huh! bukan berbaloi pon nak up kan Company dia nie ha. Lupa lah agaknya dia ,,, without all staff mane boleh Dapat penghargaan " THe BEst Voice Acrhiver 2010"  .
Tak pe Lisa... sabar- sabar.. nanti dah pindah ke JB , dah tak nampak lagi lah Muka dia tu ha kan.. yang wat sakit hati . Ish... hari-hari marah , tak sayang jantung lah agaknya .

7:40 pm.. still at office.. hurm ... Bila nak siap kerja ni ? Mata ini dah tak larat nak tengok amount2 tu ..


EmoticonEmoticon