mesin creditcard dan simcard celcom





Ha... Nampak tu! 
Sudah dua hari mesin creditcard kat office saya tak boleh berfungsi macam biasanya.Dua hari lepas  ketika saya ingin membuat transaction untuk pembayaran bill customer.. Tetiba sahaja credit card customer tu sangkut separuh je,tak boleh masuk penuh. Dalam erti memang tak boleh untuk membuat sejenis bayaran lah. 2jam cari apa punca masalah mesin tu.. Tapi still tak jumpa. Akhirnya call lah customer service MAYBANK.
Dan semalam call  customer service maybank tu, dia jawap akan buat report dan akan hantar mekanik untuk betulkan mesin tu.  Tunggu punya tunggu sampai malam... Tapi mekanik tu tak datang jugak!  errrr geram tau tak...
Hari ini pagi2 dah call semula customer service Maybank tu. Jawapan yang sama. Dan saya pon cakap ok  je lah. Aish.. Nak komplain sikit, customer service tu kurang sopan dalam berbahasa. Tak sepatutnya dia menggunakan ayat 'You' ketika berbicara dengan customer.
Tepat pukul 5.00pm mekanik tu pon datang. Dia tanya problem mesin tu apa.  lepastu buat surat and cakap dia akan tukar baru.Sebelum dia bawa mesin tu...dia suluh dalam mesin yang untuk masukkan creditcard tu. Hey!  ade something kat dalam tu. Cucuk cucuk. .. benda yang sangkut dalam mesin tu dan akhirnya selepas 30 minute.. Berjaya jugak akhirnya keluarkan bendala tu. Nak tau ape tak yang ada dalam mesin tu? "Simcard celcom " boleh berada dalam mesin tu. Huarghhh!  Semalam Lisa cakap dengan boss..mybe cucu-cucu dia masukkan something kat dalam tu sebab semalam baby2 tu bermain main di counter payment.  Boss xpercaya.,dia cakap budak tak akan sedegil itu. Dan dia cakap Lisa suka berprasangka buruk dengan cucu dia umo 4 tahun tu haa. Agak kecik hati gak. .tapi Lisa bertenang jea. Today ketika mekanik tu tunjukkan simcard tu kepada boss.. Haaaa dia baru percaya apa yang Lisa cakap.  Muka Dia agak paise.. Hihihi
Okayh... Now mesin tu dah boleh berrfungsi macam biasanya. Terimakasih untuk mekanik mesin credit card tu.
P/s : Jauhkan budak dari barang elektronik anda terutama jauhkan budak budak dari meja kerja anda.
Published with Blogger-droid v2.0.9


EmoticonEmoticon