ANDA Dah kursus kawin ke belum ?

huarggghhh,,, lame Lisa tak update blog nie.. 
dah berhabuk,, dah bersawang dah.. hihihihi

ok lah tak tau nak tulis panjang2 .. tak tau nak tulis pape,.to the topick je lah eah

SUDAH KAH ANDA KURSUS KAWIN ?

Hah... tu lah soalan yang Lisa dapat ketika baru nak mula open counter payment ari ni. Ada seorang akak customer lisa , dia datang nak bayar bill CELCOM dia .Pastu time saya tengah nak wat payment .. dia sembang- sembang lah dengan Lisa. 

Cust  : " Kenapa eah kalau akak bayar dekat center yang depan BOMBA tu lambat sangat? system dia memang lambat ke ? "
Lisa  : " Semua system same je kak, tetapi kadang system down. so memang lambat. Tapi kalau dah selalu lambat.. memang silap pada staff tu . "
Cust : " oo.. macam tu eah. Eh , awak nie chinese ke melayu ? "
Lisa : " Melayu lah kak,. " (sambil tersenyum palsu "
Cust : " Lah ,, akak ingat kan chinese. Muka dah macam amoi dah. hehe.. jangan marah ye sebab akak tanya macam tu tadi . Tu lah, akak ingat cina, tapi awak fasih cakap melayu,. jadi confious"
Lisa :" hehe,, tak pe kak. Dah ramai customer tanya macam tu :) "
Cust : " Awak dah kawin ? "
Lisa : " Belum ag kak, "
Cust : " dah amek KURSUS KAWIN ke belum ? "
Lisa  : " tak sempat amek ag kak, Bz ngn kerja. "
Cust : " macam tu.. Nanti kalau awak nak amek kursus kawen, awak jumpa akak lah ye. Akak kerja kat Pejabat Agama . Nanti awak cari akak je . ok .. Dah ade calon ke belum ?"
Lisa : " er,, tak de calon ag lah kak. Nak tolong carikan untuk saya ke ? hihihi. OK.. nanti kalau saya nak kursus kawen. saya cari akak. " 
Cust : " ok... mekasih ya."
Lisa : " Thank's kak for make payment " 
Cust : " u'r welcome. "

Tahun nie memang tahun orang kawin ke ?Leh kira setiap hari ade jek orang tanya pasal kawin ngn Lisa. 
Tak fikir pasal kawin. Tak fikir pasal Love.. sebab saya semalam tengah patah hati. cewah! @.@ 
Saya dah cakap, satu minggu ini saya tak kan on9 untuk join Facebook, SKype , oVVo, room .. twitter. Saya nak tenangkan fikiran. Focus dengan kerja. 

oh lupa pulak,,, Lisa dah ade Blog satu lagi. under cerciter.com 
nah blog Lisa ---> http://mawarbiru.cercite.com/ <---- if nak join blog nie... kena register dengan pemilik cercite.com . Nama dia Aidizz Azhari , tapi lisa biasa panggil dia Abg CHIU.. nie link blog dia http://aidizz.cercite.com/ . dia seorang photografer.. Lisa kenal dia dari skype. 

why lisa sekarang kurang update blog ? semenjak Lisa kenal dengan Dunia internet .. skype, and room ym.. lisa dok terbuai layan tu semua. Tu yang tak de masa nak updates blog, But i'm happy join SOFYC ( Skype, Ovvo, Yahoo messager, Connection) . eh.. dah lari dari tajuk,, heheehe..

Next blog lah lisa explain what's SOFYC " hehehe



EmoticonEmoticon