Breakfast with Datin.. Lunch with my White Prince

Monday 12 march 2012 ,,


huaaaa.... lame sesangat dah tak update blog kan.
Tak de idea nak tulis ke ? tak de lah. Idea ada banyak,,, tapi nak mencurahkan dalam blog nie yang tak de masa. Buzzy memanjang dengan kerja kerja lisa.

Pagi hari nie hujan.awal sikit lisa sampai kat opiz.. sebab isnin meme buzy kan ngn kerja sebab nak kira account pastu nak g Bank . ARini ade spesial sikit sebab ade customer VIP lisa ajak Lisa bekpez sama-sama.
Dah banyak kali tolak ajakan dia, tapi untuk ari tu lisa memang tak leh nak tolak dah agaknya, kang kecik ati pulak dia .
Customer VIP ?sapekah ? hohoho... nak tau ke ? hehehehe, dianya ialah "DATIN"
wowowo,,, ase segan ,malu, muka merah macam udang rebus pon ade .. aiceh.. Dan keluarlah Lisa dengan Datin tu. nek Mercedes E200 kaler Brown.. dengan no plat.. J** *  (hehehe, biarlah rahsia)time nak nek kete dia pon dah ase segan . Hati bergetar-getar.memang NErvous gilerr.Serba tak kena, sume orang tengok lak tu. huhu. nak makan pon ase nak tak nak je, huhuhu. Ase nak tutup wajah nie dengan  kertas menu makanan yang ade kat tempat makan tu. Makanan lambat datang lah pulak,,, adeh.
Rileks lah Lisa,, dengan Datin pon.. bukan dengan DATO' hihiihih.Datin tu memang ramah.Lisa selalu tolong dia bayar bill dia dulu if dia ade meeting ke time tak da masa nak bayar. Next Month Dia pergi umrah, dia minta tolong activkan Roaming pada  no dia. Dia tunjuk pic-pic cucu dia. Memang mesra ngn Lisa ar .. orang kat tempat makan tu semua tengok time Lisa datang ngn Datin . huhu... Dan selepas bekpez.. Dia hantar Lisa balek Opiz..
Terima kasih bebanyak untuk Datin..sebab bawa Lisa bekpez bersama Datin.. (hihihihi,, malu-malu lah pulak )


Dan selamatlah Lisa sampai kat tempat kerja semula :)

Jam menunjukkan pukul 1.00 petang. Handset Lisa pon terdengar bunyi " it's to late ,, to apologize,,to late.. "
dan Lisa pon tau message tu dari sape. Dari White Prince  :"> (hiihih).
"Lisa kat mane ? "
" Lisa kat tempat keje, nape abang ? "

"Buzzy tak ? abang kat banda nie, nak jumpa abang tak ?"
"Tak buzzy pon . nak ! hehe.. "

"ok.. jap g abang dah sampai. kita kuar ye.. "
"ok,, hehehhe :) "

Dan kuarlah Lisa dengna white Prince Lisa.
Kuar lepak minum kat Taman baru. Lisa tak makan.. dia pon tak makan.. so pesan minum je. Lisa kenyang ag sebab tadi pagi baru pas bekpez ngn customer Lisa. Huhuhu... Baru White prince nak suapkan Lisa makan.(ei,, gedik tol dak nie )

Suap ? Motif ? TAngan dah tak kuat nak suap makan sendiri ke ? 
hehehehe... saje je, sebab ari tu tak de selera makan, dan ase nak White Prince suap.. tapi time kuar,ase dah kenyang lak .
Ase dah cukup lama Lisa dan Dia lepak kat situ, then kami pon beredar dari tempat makan tu . Terus balik ke Opizz ke ? tak lah. hehehe,, kami round round jalan dulu,,, ngee...
ye lah,, lame dah tak jumpa dia. Ari tu dia g Eskot.. 3 hari. pastu keje nek malam satu minggu. Memang bz sangat2. Time dia free.. Lisa lak yang BZ :'( .. 3 hari BZ...
Itu lah kami... hehehe. mesti dok dekat2.. tapi susah nak jumpa. Masing-masing bz dengan kerja .

Ari nie,, Lisa cukup happy,,, leh luangkan masa dengan dia.


"BOSS tak marah ke suka suka kuar jalan lame-lame ? "
macam mane nak marah lau boss pon meeting kat Kempas Johor. meme tak kan call opiz lah jawapnya,, ahhahahha, Mencuri -curi tulang :P

 

4 ulasan


EmoticonEmoticon